Wim Smets

Veranderingsmanager en bergbeklimmer

Wim Smets is expeditieleider en op dit moment Belgisch recordhouder in het beklimmen van bergen hoger dan 8000 meter. In totaal ondernam hij al zeven expedities en bereikte hij vijf keer de top. Hij is de derde Belg die de “Seven Summits” (de hoogste berg van elk continent) beklom. Naast het bergbeklimmen heeft Wim een topfunctie bij een vooraanstaand IT bedrijf, waarvoor hij de gehele wereld rondreist.

"Managers kunnen leren van bergbeklimmers"

In 1990 ging Wim Smets (1968) aan de slag in de IT-wereld na het behalen van zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen. Tegelijkertijd maakte hij zijn Master of Business Administration af. Dit getuigd de ambitie van Wim die hem al zijn gehele carrière kenmerkt. Wim bekleed een managersfunctie bij een IT-bedrijf en is daarnaast bergbeklimmer. Na diverse specialisaties reist Wim nu de hele wereld rond als verandermanager bij grote IT-bedrijven, maar ook bij diverse overheden. Wereldburger Wim Smets heeft door de jaren heen onder andere in Duitsland, Engeland, Ierland en Spanje gewoond. Daarnaast heeft hij grote veranderingstrajecten begeleid in de Verenigde Staten, India, China en de Filipijnen.

Wim begon in 1998 met bergbeklimmen. In 2006 beklom Wim voor het eerst een berg hoger dan 8000 meter, de Cho Oyu die 8201 meter hoog is. De hoogste plek op aarde, de Mount Everest (8850 meter), wist hij in 2007 te bereiken. Zijn expeditie naar de top van de K2 (8611 meter) in 2009 is helaas gestrand op 7600 meter. Een andere bekende berg die Wim beklommen heeft is de Broad Peak in Pakistan (8051 meter). Dit deed hij in 2011 als eerste Belg en daarnaast wist hij tijdens deze expeditie het leven van een Zuid Afrikaanse klimmer te redden. In 2012 evenaarde hij het 20 jaar oude Belgische record van Ingrid Baeyens door zijn vierde 8000-er te beklimmen. Tijdens deze beklimming van Manaslu (8163 meter) brak Wim al vroeg tijdens de expeditie zijn enkel. Hij liet zich hierdoor echter niet kisten en zette door. Acht maanden later verbrak hij datzelfde record door als eerste Belg de 8.516 meter hoge Lhotse in Nepal te beklimmen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wim Smets inhuren als spreker?

Aan de hand van zijn ervaringen als manager in het bedrijfsleven en als bergbeklimmer weet Wim Smets op zijn eigen unieke manier het publiek te inspireren. Dit wordt ondersteund door adembenemend beeldmateriaal van zijn expedities. In herkenbare verhalen spreekt hij over het aangaan van uitdagingen, doelen stellen, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen. Wim is hierdoor dé ideale spreker voor het managementpubliek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wim Smets

Wat klanten zeggen over
Wim Smets

Sprekers zoals Wim Smets

Wim Smets boeken?