Henk-Jan Zwolle

Meervoudig Olympisch medaillewinnaar in het roeien

Henk-Jan heeft inmiddels zeven Olympische Spelen meegemaakt waarvan drie als roeier (Brons en goud), één als coach (Zilver) en drie als official. Een veelzijdig Olympiër.  Als inspanningsfysioloog is hij een vakman in het verbeteren van menselijk presteren met opvallend eenvoudige methoden.

Henk-Jan heeft als roeier 20 jaar besteed aan trainen voor de top. Hierbij was het streven om het hoogste niveau te halen in de skiff (één persoons boot). Na jaren was het toegeven dat dit niet zou lukken eigenlijk de grootste overwinning. Na de Spelen van Atlanta was het tijd voor nieuwe uitdagingen. Anderen beter maken met de kennis van de eigen ontwikkeling en ook in de rol van inspanningsfysioloog. Als coach (Sydney), teammanager, toernooi-organisator en werk voor de FISA heeft hij alle aspecten van het toproeien van dichtbij meegemaakt.

Buiten het roeien is hij drie keer Chef de Mission geweest van de Koninkrijk Spelen. Een Multi sportevenement voor Nederland, De Nederlandse Antillen en Aruba.

Zakelijk heeft Henk-Jan in 1996 zijn eigen onderneming opgezet met als doel “Gezonde mensen Beter maken’. In dat kader is het gelukt om in samenwerking met een verzekeraar 30.000 mensen in beweging te krijgen. Gedurende bijna 10 jaar hebben mensen wekelijks kunnen genieten van trainingen in verschillende sportten dicht bij hun woonomgeving.

Om de kennis van de sport over te brengen op de werkende mensen is er in samenwerking met TNO een App ontwikkeld die mensen inzicht geeft in hun stressniveau en aangeeft hoe je met stress kunt omgaan.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk-Jan Zwolle inhuren als spreker?

Tijdens presentaties is Henk-Jan een bevlogen spreker die graag uitlegt hoe de menselijke fysiologie werkt in relatie tot dagelijkse werkzaamheden. Zijn ervaring als topsporter, coach, organisator en ondernemer maakt dat hij makkelijk verbindingen legt tussen presteren, teams, leidinggeven en organiseren.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk-Jan Zwolle

Wat klanten zeggen over
Henk-Jan Zwolle

Sprekers zoals Henk-Jan Zwolle

Henk-Jan Zwolle boeken?