Huub Stevens

Ex-trainer van onder andere Schalke 04, PSV en Roda JC

Huub Stevens is een Nederlandse voetbalcoach die zowel nationaal als internationaal succes beleefde met verschillende voetbalclubs. Zo won Huub met Schalke 04 de UEFA Cup en met PSV de Johan Cruijff schaal.

"Verlies doet pijn, winst is fijn, zorg daarom dat jij een winnaar zult zijn"

Huub Stevens was als voetballer een goede verdediger bij Fortuna Sittard en PSV, mede door zijn uitstekende mentaliteit kwam hij ook 18 keer uit voor het Nederlands Elftal. Een ernstige blessure maakte een eind aan zijn profloopbaan, maar gelukkig nam PSV hem als jeugdtrainer in dienst. Huub Stevens bleek al snel een enorme vakman te zijn. Begin 1993 werd hij benoemd als technisch directeur van Roda JC. De in hevige degradatienood verkerende Limburgers werden door Stevens in no-time uit de problemen gehaald, in 1994 miste hij op een haar naar Europees voetbal, maar het seizoen 1994/1995 werd een ongekend succes voor de ploeg uit Kerkrade, ze eindigde als tweede acher Ajax. Omdat Roda JC doorlopend haar beste spelers diende te verkopen, koos Stevens eind 1996 voor een contract bij FC Schalke 04. Stevens bewees direct zijn waarde, want in zijn eerste jaar haalde hij meteen de UEFA-Cup naar het Parkstadion. Na wederom een avontuur bij Roda JC verhuisde Huub Stevens in 2007 naar HSV om in 2008 bij PSV te beginnen, de club waar hij als speler vele succes beleefde. Vanwege uitblijvende successen legde Huub halverwege het seizoen zijn functie neer. In 2009 begon Huub aan een nieuw avontuur bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg waarmee hij direct kampioen werd. Na het tweede seizoen in Oostenrijk begon Huub weer bij zijn geliefde Schalke 04 waar hij tot de coach van de eeuw werd benoemd. Helaas pakte dit niet goed uit en stapte hij na één seizoen alweer op. In het seizoen 2013-2014 is Huub Stevens trainer van PAOK Saloniki waar hij in maart 2014 wordt ontslagen. In april 2014 begint hij bij het Duitse VFB Stuttgart die hij met een gewonnen reeks wedstrijden behoedt van degradatie. Eind november 2014 begint Huub weer aan een klus als trainer bij VFB Stuttgart. Op dit moment is hij adviseur bij Schalke 04. In 2017 hielp Huub Roda JC tijdens de nacompetitie en bleef daarna als adviseur betrokken bij de club uit Kerkrade. In 2019 en 2020 werd hij nog twee keer de interim-trainer van Schalke 04.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Huub Stevens inhuren als spreker?

Huub is beschikbaar voor presentaties waarbij thema’s zoals teambuilding, samenwerken en discipline centraal staan. Tevens geeft Huub via zijn presentaties een kijkje in het leven van de hedendaagse voetbaltrainer.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Huub Stevens

Wat klanten zeggen over
Huub Stevens

Sprekers zoals Huub Stevens

Huub Stevens boeken?