Ids Postma

Olympisch kampioen schaatsen

Ids Postma vestigt zijn naam in de schaatswereld wanneer hij in 1994 zilver wint op de WK allround. In 1997 duikt Ids Postma als eerste op de 1.500 meter onder de 1.50,00. Ids zijn grootste overwinning komt echter op de Olympische Spelen van 1998 in Nagano waar hij goud wint op de 1.000 meter.

Voormalig topschaatser Ids Postma heeft als allrounder grote successen behaald, daarbij was hij specialist op de middellange afstanden. Na zijn succesvolle debuutjaar als 20-jarige in 1994, werd hij in1 997 zowel Europees- als Wereldkampioen Allround. In 1998 beleefde Postma zijn sportieve hoogtepunt, hij werd niet alleen Wereldkampioen allround, maar behaalde ook Goud (1.000 meter) en Zilver (1.500 meter) op de Olympische Spelen van Nagano, Japan. Verder won hij drie keer de 1.500 meter op het WK Afstanden. Postma maakte onder meer deel uit van de professionele schaatsploegen van DSB en Team DPA. Ids Postma is een geboren en getogen Fries. Hij groeide op op de famlieboerderij waar hij naast zijn trainingen en wedstrijden veel tijd doorbracht. In oktober 2004 heeft Ids besloten een punt achter zijn imposante schaatscarièrre te zetten. Hij is vervolgens zijn tijd en energie gaan steken in het runnen van de famliieboerderij. Via zijn vriendin Anni Friesinger is hij nog steeds nauw betrokken bij het topschaatsen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ids Postma inhuren als spreker?

Ids Postma is inzetbaar voor clinics en openingen. Tijdens zo een clinic legt Ids, met veel enthousiasme, de basistechnieken uit van het schaatsen. In zijn presentaties spreekt hij over grenzen verleggen, het beste uit jezelf halen en ondernemen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ids Postma

Wat klanten zeggen over
Ids Postma

Sprekers zoals Ids Postma

Ids Postma boeken?