Gerard Kemkers

Voormalig schaatscoach, performance manager en adviseur

Gerard Kemkers is een van de meest succesvolle schaatscoaches van Nederland. Zelf behaalde hij Olympisch succes in 1988 door op de 5.000 meter de bronzen medaille te veroveren.

"Jij presteert beter door wij centraal te stellen"

Gerard Kemkers was zelf eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Zo wist hij tijdens de Olympische Spelen in Calgary in 1988 een bronzen medaille te behalen op de 5.000 meter. Helaas moest hij zijn eigen schaatscarrière vroegtijdig beëindigen. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard Kemkers de overstap naar Nederland waar hij terecht kwam bij de Kernploeg. In 2002 startte hij aan een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met de ervaren Gerard Kemkers als coach. Al snel boekte hij grote successen met zijn schaatsers. Onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst en Koen Verweij zijn onder zijn leiding uitgegroeid tot grote kampioenen (Europees, Wereld en Olympisch). Gerard Kemkers is een coach die het maximale uit zijn ploeg weet te halen. Als coach wordt Gerard Kemkers gekenmerkt door zijn passie en gedrevenheid. Niets laat hij aan het toeval over. Hoewel Kemkers zijn tijd bij TVM een begeleidingsstaf van 20 man om zich heen heeft verzameld, houdt hij toch controle tot in de laatste details. De tegenslagen waarmee hij te maken kreeg in zijn eigen schaatscarrière hebben hem gevormd tot wat hij is geworden, één van de beste coaches ter wereld. Vervolgens was Gerard performance manager van topsport zorgcentrum bij FC Groningen en is hij adviseur bij de schaatsploeg Team Justlease.nl. Hier werd Gerard Kemkers weer herenigd met Ireen Wüst met wie hij vele grote successen heeft gekend in zijn periode als schaatscoach bij TVM. Na zijn afscheid bij FC Groningen kwam Gerard in contact met investeringsmaatschappij Infestos. Op 1 augustus 2018 werd bekend gemaakt dat Infestos gaat beginnen met een schaatsploeg waar onder andere Ireen Wüst, Esmee Visser, Lotte van Beek en Marcel Bosker onderdeel van zijn. De bedoeling is dat het project zich gaat richten op duurzame talentenontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven. Gerard gaat aan de slag om namens Infestos zich te richten op de verdere concretisering van het talentenprogramma.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Gerard Kemkers inhuren als spreker?

Gerard Kemkers presenteert op zijn karakteristieke wijze over onderwerpen als talentontwikkeling, coaching, teambuilding en samenwerking. Ondersteund door beeldmateriaal vertelt Gerard Kemkers zijn ervaringen over het coachen en opleiden van de beste schaatsers ter wereld. Zijn visie is helder, zijn werkwijze ondoorgrondelijk.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gerard Kemkers

Wat klanten zeggen over
Gerard Kemkers

Sprekers zoals Gerard Kemkers

Gerard Kemkers boeken?