Jan Roelfs

Sportcommentator bij de NOS

NOS Studio Sport commentator Jan Roelfs is vooral bekend als verslaggever tijdens paarden-, tennis- en voetbalwedstrijden waar hij sinds 2002 wekelijks te horen is op de publieke omroep. Hij is in die hoedanigheid actief geweest tijdens alle Winter- en Zomerspelen, EK’s en WK’s voetbal en Grand Slam tennistoernooien.

"Don't be a football of somebody else his opinion"

Jan Roelfs werd geboren in 1963 waar hij op jonge leeftijd al geïnspireerd raakte door het vak van een verslaggever. Het was voor velen dan ook niet gek dat Jan commentaar gaf bij de plaatselijk amateur voetbalclub. Toch ging hij na zijn middelbareschooltijd niet naar de school van Journalistiek maar besloot hij om Politicologie te gaan studeren in internationale betrekkingen in Amsterdam. Na zijn studie werkte hij bij de Verenigde Naties in New York. Een schitterende job maar Jan miste echter een ding, het verslaggeven. Toen RTL Veroniqua werd gelanceerd ging hij zijn passie achterna door als sportverslaggever aan de gang te gaan. Na een aantal mooie jaren bij RTL, Sport 7 en later Canal+ werd Jan in 2000 door Guus Hiddink meegevraagd als teammanager naar Zuid-Korea. Korea behaalde een knappe vierde plek op het WK voetbal en Jan werd kort hierna gevraagd door NOS Studio Sport om daar als sportverslaggever te gaan werken. Over zijn periode in Zuid-Korea bracht Jan het boek ‘500 dagen in Zuid-Korea uit’ waarin hij het succesverhaal van een alternatieve voetbalcultuur beschrijft. Tussentijds is Jan in 2008 nog kort perschef geweest van de toenmalige bondscoach van Iran. Eén jaar later zette hij zich nog in voor voetbal- en tennisprojecten in een sloppenwijk in Brazilië. Inmiddels is Jan sinds 2002 in vaste dienste bij de NOS Studio Sport als voetbal-, paarden- en tenniscommentator.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Jan Roelfs inhuren als spreker?

Jan legt in zijn lezing ‘Leiderschap in verbinding’ een verband tussen zijn ervaringen in de internationale sportwereld en de verbinding met jezelf en met het team van mensen op je heen. Hierbij benadrukt hij het hebben van een duidelijk individueel doel en gezamenlijk doel. Jan is daarnaast expert in het geven van een lezing op maat en is door zijn mondiale ervaringen een geschikte en ervaren dagvoorzitter.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jan Roelfs

Wat klanten zeggen over
Jan Roelfs

Sprekers zoals Jan Roelfs

Jan Roelfs boeken?