Jan Siemerink

Voormalig tennisser en teammanager Ajax

Jan Siemerink was in de jaren ’90 een van Nederlands beste tennissers. Hij won vele dubbel- en enkeltitels. In 2007 wordt Jan aangesteld als captain van het Nederlandse Daviscup team. Jan Siemerink is op dit moment teammanager van Ajax 1.

"Volg je hart, want dat klopt"

De in Rijnsburg geboren Jan Siemerink was professioneel tennisspeler van 1989 tot en met 2002. In zijn veertienjarige carrière heeft hij vier enkelspel en elf dubbelspel titels in de wacht weten te slepen. Kenmerkend aan het spel van Siemerink was dat hij altijd de aanval zocht. Het maakte niet uit of hij zelf serveerde of dat zijn tegenstander serveerde, altijd kwam hij naar het net. Mede dankzij zijn goede volley’s was Jan Siemerink ook een gewaardeerde dubbelspeler. Hij speelde en behaalde enkele toernooioverwinningen met onder andere Richard Krajicek en Ellis Ferreira. Het beste jaar van Siemerink was 1998, waar hij tot een zestiende plaats op de wereldranglijst kwam. In dat jaar won hij twee enkelspel titels (Toulouse en Rotterdam) en een dubbelspel titel (Rosmalen). Daarnaast bereikte hij de kwartfinale van Wimbledon en de vierde ronde van de US Open. Nu, na zijn actieve tenniscarrière houdt Siemerink zich bezig met het geven van clinics, presentaties en geeft hij commentaar bij tennistoernooien voor de NOS. Daarnaast is Jan sinds 2007 de captain van het Nederlands Davis Cup team waarmee hij in 2013 weer naar de wereldgroep promoveerde. Jan Siemerink is op dit moment actief bij Ajax als teammanager van het eerste elftal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jan Siemerink inhuren als spreker?

Jan Siemerink is een enthousiaste spreker. Energiek vertelt hij over zijn ervaringen als tennisser en coach. Thema’s als talentontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, samenwerken en doelen stellen komen aan bod.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jan Siemerink

Wat klanten zeggen over
Jan Siemerink

Sprekers zoals Jan Siemerink

Jan Siemerink boeken?