Martin Verkerk

Voormalig tennisser

Martin Verkerk behaalde in 2003 de finale van het Grand Slam toernooi Roland Garros. Daarnaast won hij in zijn carrière twee ATP-toernooien en behaalde hiermee de veertiende positie op de wereldranglijst. Na zijn actieve carrière richtte hij zijn eigen tennisacademie op.

"Degene die valt en weer opstaat is zoveel sterker dan degene die nooit gevallen is."

Op 7-jarige leeftijd begon Martin Verkerk met tennissen. De financiële ondersteuning van zijn vader zorgde ervoor dat hij futures en challengers kon spelen. Door zijn prestaties klom hij op de wereldranglijst waardoor hij ATP-toernooien kon spelen. In 2003 won Martin Verkerk het ATP-toernooi in Milaan. Martin Verkerk behaalde in 2003 de finale van het Grand Slam toernooi Roland Garros. Er keken 3,8 miljoen Nederlanders naar deze finale tegen Juan Carlos Ferrero. Na het behalen van de finaleplaats heeft Martin een groot deel van zijn verdiende geld terugbetaald aan zijn vader, als dank voor de kans die hij aan hem had gegeven om de top te kunnen bereiken. In 2004 won Martin Verkerk nog het ATP-toernooi in Amersfoort. Kort daarna werd hij geteisterd door enkele hardnekkige blessures. Deze maakten in feite voortijdig een einde aan zijn opmerkelijke carrière. In 2006 richtte Martin Verkerk zich nog één keer op een comeback. Deze leek succesvol te worden na winst van het challenger-toernooi in Athene, maar een nieuwe blessure gooide roet in het eten. Veel blessureleed en de moeilijke periodes van de laatste jaren deden Martin Verkerk in 2008 uiteindelijk besluiten om een punt achter zijn proftenniscarrière te zetten. Na zijn actieve carrière heeft Martin Verkerk geen afscheid genomen van het tennis. Hij heeft inmiddels zijn eigen tennis academy opgericht. Daarnaast is in april 2014 zijn biografie ‘Extreem, het ware tennisleven van Martin Verkerk’ verschenen over zijn veelbewogen carrière.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Martin Verkerk inhuren als spreker?

Martin Verkerk is inzetbaar voor lezingen over thema’s als presteren onder druk, hoge pieken, diepe dalen, doelen stellen en omgaan met tegenslagen. Ook geeft Martin Verkerk unieke tennisclinics voor bedrijven en tennisverenigingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Martin Verkerk

Wat klanten zeggen over
Martin Verkerk

Sprekers zoals Martin Verkerk

Martin Verkerk boeken?