Kevin Alsemgeest

Voormalig professioneel freerunner, Performance coach en ondernemer

Kevin Alsemgeest is voormalig TeamNL atleet, coach en pionier op het gebied van freerunning en Urban sports. Na zijn carrière als atleet waar hij in 2019 brons haalde op de ‘FIG World Cup’ in Japan, als hoofdcoach (voormalig coach van Noa Diorgina Man, Nederlands Red Bull atleet en Tangui van Schingen, TeamNL atleet) bij ‘JUMP Freerun’ en later als docent op het ‘ROC Mondriaan – Sport & Bewegen’ waar hij de keuzemodule Urban Sports schreef, is hij zich volledig gaan richten op coaching en ondernemen. Hij streeft naar de hoogste kwaliteit bij de begeleiding van jongeren door middel van trainingen en opleidingen met zijn bedrijf ‘Urban Performance’ en zet zich in voor de ontwikkeling van Urban Sports vanuit het ‘Urban Sports Project’.

"Iedereen is succesvol totdat je beslist het niet meer te zijn"

Kevin Alsemgeest begon zijn carrière op straat waar hij zelf trainde en les gaf aan kinderen uit de buurt. Met zijn passie voor sport en lesgeven bouwde hij mee aan het meest toonaangevende bedrijf in de freerun wereld genaamd JUMP Freerun. Hier zette hij onder andere een trainingsprogramma op voor jonge atleten die hij coachte bij (inter)nationale wedstrijden en tv-shows.

In 2017 ronde hij de opleiding tot 1e graads docent lichamelijke opvoeding aan de Haagse Hogeschool af en een jaar later startte hij zijn eigen onderneming ‘Freerun Basics’, met als doel het verhogen van de leskwaliteit in de sport door middel van trainingen, opleidingen en lesmateriaal.

Als atleet verscheen hij in verschillende tv-programma’s en won hij in 2019 als eerste Nederlandse freerunner een bronzen medaille tijdens de FIG World Cup in Japan op het onderdeel ‘Speed’ waarmee hij zich kwalificeerde voor het WK. Tijdens de corona crisis besloot hij zich in te zetten als docent in het onderwijs en schreef hij een keuzedeel Urban Sports voor het ROC Mondriaan – Sport en bewegen.

Na het verlies van zijn moeder in 2021 is hij zich volledig gaan richten op coaching en zijn onderneming Urban Performance waarmee hij jonge atleten, trainers en ondernemers in de sportwereld uitdaagt hun leven en business naar het volgende level te tillen. Ook begeleidt hij organisaties hun doelen te bereiken vanuit een focus op: persoonlijke interesse, fysieke & mentale uitdaging en het boeken van tastbare resultaten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kevin Alsemgeest inhuren als spreker?

Kevin weet jongeren en volwassenen met zijn verhaal te inspireren door terug te gaan naar de essentie van bewegen en de luisteraar mee te nemen in een interactieve beleving. Hij laat mensen graag nadenken/fantaseren over het leven en zet ze tegelijk met beide benen op de grond. Op een energieke en tikkeltje rebelse wijze mixt hij persoonlijke ervaringen met praktische tools en bespreekt hij onderwerpen zoals vernieuwing in onderwijs en verschillende manieren van leren, waarom angst en uitdaging een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de mens en hoe de euthanasie van zijn moeder zijn blik op de wereld heeft veranderd. Ook geeft hij presentaties over de maatschappelijke voordelen van Urban Sports aan gemeenten en onderwijs en vormt daarmee de brug tussen de doelgroep jongeren/beoefenaars en docenten/beleidsmakers.

Omdat Kevin het meest geleerd heeft door bezig te zijn in de praktijk, is het ook mogelijk om actief aan de slag te gaan en de kracht van persoonlijke uitdaging zelf te ervaren. Hij biedt een uniek perspectief op gevaar en de betekenis van veiligheid in de huidige maatschappij en maakt daarbij de vertaling naar situaties in het leven van de deelnemers.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kevin Alsemgeest

Wat klanten zeggen over
Kevin Alsemgeest

Sprekers zoals Kevin Alsemgeest

Kevin Alsemgeest boeken?