Kirsten van der Kolk

Olympisch kampioene roeien

Kirsten van der Kolk besloot na haar bronzen medaille op de Spelen Athene te stoppen. In 2008 kwam ze terug op haar beslissing en pakte ze samen met Marit van Eupen de Gouden medaille. Op dit moment is Kirsten van der Kolk bondscoach voor de vrouwen bij de KNRB.

"Als het makkelijk was, zou het niet leuk meer zijn"

Roeister Kirsten van der Kolk maakte haar Olympische debuut tijdens de Spelen van Sydney in 2000. Samen met Marit van Eupen kwam ze uit in de lichte dubbeltwee. De eerste Olympische campagne resulteerde in een finaleplaats. Uiteindelijk werden beide dames zesde. Na een bronzen medaille op de daaropvolgende Spelen (Athene 2004) besloot Kirsten van der Kolk haar roeicarrière te beëindigen. Ze werd moeder, richtte zich op een maatschappelijke carrière en niemand verwachtte haar nog terug op het water. Maar Nikè, de naam van haar dochter, verraadde veel. Ze vernoemde haar dochter naar de Griekse godin van de overwinning. Toen coach Josy Verdonkschot Kirsten in de zomer van 2007 vroeg om samen met Marit van Eupen nog één keer alles opzij te zetten, had ze dan ook weinig bedenktijd nodig. Het resulteerde in een geweldige Gouden medaille op de Spelen van Beijing in 2008! Beide roeisters zijn tegenpolen van elkaar. Kirsten staat bekend om haar spontaniteit, terwijl Marit veel serieuzer in het leven staat. Maar juist daarom vullen ze elkaar aan, wat hen tot een sterk team maakt. Naast het roeien studeerde Kisten sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en een jaar Japankunde aan de Erasmus universiteit. Dit rondde zij af in 2000. In 2009 volgde ze, ter verdieping op haar baan bij de Johan Cruyff University, de post-HBO opleiding Sportmarketing en Management. Nadat Kirsten stopte met de topsport sloeg ze nieuwe wegen in: na een succesvolle lobbypoging om de WK roeien 2014 naar Amsterdam te halen, is ze nu binnen het organisatiecomite WK roeien onder 23 2011 verantwoordelijk voor de media, pers en sponsoring. Tevens is ze sportmentor bij de Stichting Sporttop en geeft ze presentaties voor het Olympisch Vuur. Verder is Kirsten tegenwoordig freelance (sport)journalist. Ze schreef een column voor Groter Groeien en schrijft momenteel sportverhalen, artikelen en interviews voor Het Parool, Topsport Amsterdam Magazine en Helden, de sportglossy van Frits en Barbara Barend. Op dit moment is Kirsten van der Kolk bondscoach voor de vrouwen bij de KNRB.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kirsten van der Kolk inhuren als spreker?

Kirsten van der Kolk is enthousiast en gedreven. In presentaties weet ze haar enthousiasme over te brengen en vertelt ze met passie over onderwerpen als succesvol samenwerken, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen, optimaal presteren en de manier waarop zij aan de top is gekomen. Daarnaast geeft ze ook roeiclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kirsten van der Kolk

Wat klanten zeggen over
Kirsten van der Kolk

Sprekers zoals Kirsten van der Kolk

Kirsten van der Kolk boeken?