Koen Smet

Meervoudig Nederlands kampioen hordelopen

Koen Smet is een Nederlands atleet die zich heeft toegelegd op het hordelopen. Nadat hij in 2016 getroffen werd door een zware depressie lukte het hem om in 2017 het hordelopen opnieuw op te pakken. Helaas miste hij hierdoor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maar in 2018 bewees hij sterker terug te zijn gekomen door twee nationale titels te bemachtigen, zijn persoonlijke records te verbreken en het tijdens het EK en WK tot de halve finales te schoppen. Nu zijn alle pijlen op de Olympische Spelen in Tokio gericht.

"From obstacles to opportunities"

Hordeloper Koen Smet heeft op jonge leeftijd al vele titels op zijn naam geschreven. In 2013 op het EK onder 23 behaalde Koen na een zes weken durende blessure een zilveren medaille. Tussen 2013 en 2015 won Koen maar liefst zeven titels. In deze periode leerde hij ook dat het een voorrecht is om als atleet aan grote toernooien mee te mogen doen. Desondanks werd het jaar 2016 een jaar om snel te vergeten. Hij haalde de limieten om mee te mogen doen aan de grote toernooien niet en hij boekte geen progressie meer. De oorzaak was een zware depressie. Hij miste het EK in Amsterdam en zijn grote droom de Olympische Spelen. Na een zwaar traject in de hulpverlening lukte het Koen om in 2017 zijn rentree te maken. Hij liep zijn beste tijd in drie jaar en deze ontlading kwam er allemaal uit tijdens de finish. Hij was weer terug! In 2018 wist hij de lijn naar boven door te trekken. Zowel tijdens het EK als het WK kwam Koen tot de halve finale, behaalde hij nieuwe persoonlijke records en won hij twee nationale titels. Koen heeft geleerd om te genieten van zijn sport zonder te hoge verwachtingen te hebben. Om zijn uiteindelijke droom te verwezenlijken, de Olympische Spelen, trok hij de stoute schoenen door een berichtje op social media te plaatsen. Hierdoor traint hij nu met de beste hordeloper ooit: Colin Jackson. Samen trainen ze nu in Cardiff om die Olympische droom te verwezenlijken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Koen Smet inhuren als spreker?

Koen Smet is inzetbaar als sportspreker en voor clinics. Koen weet als geen ander hoe je moet omgaan met tegenslagen, maar misschien nog wel belangrijker: hoe je uit het dal komt en een betere versie van jezelf kan worden!

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koen Smet

Wat klanten zeggen over
Koen Smet

Sprekers zoals Koen Smet

Koen Smet boeken?