Leontien van Moorsel

Viervoudig Olympisch kampioene wielrennen

Leontien van Moorsel heeft een ongekende ‘drive’ wat haar de succesvolste Nederlandse wielrenster aller tijden gemaakt. Met het ongekende aantal van vier gouden Olympische medailles schaart Leontien zich tevens bij de meeste succesvolle Nederlandse Olympiërs.

"Balans is voor mij het sleutelwoord, dat maakt het leven zoveel mooier!"

Leontien van Moorsel is een van de succesvolste sportvrouwen van Nederland. Vele titels heeft zij in haar carrière bij elkaar gereden. Het succes van Leontien startte eind jaren ’80 met Nederlandse titels op de weg en bij het tijdrijden. Al snel brak ‘Tinus’ internationaal door. Zo werd ze Wereldkampioene op de weg en wist ze twee keer achtereenvolgens de Tour de France voor vrouwen te winnen. Met de prestaties aan de top nam ook de druk toe. Druk waar Leontien van Moorsel in het begin van haar carrière moeilijk mee om kon gaan. Haar leven stond alleen in het teken van trainen en wedstrijden fietsen. In 1994 kreeg Leontien de rekening gepresenteerd voor haar overdreven sportbeleving. Haar lichaam was uitgeput en ze stortte in. Met behulp van steun en toeverlaat, oud-wielrenner Michael Zijlaard, kwam Leontien van Moorsel er weer bovenop en stond ze er na een pauze van twee jaar weer. Ze werd succesvoller dan ooit en wist na haar comeback vier Olympische titels, meerdere Wereldtitels en een werelduurrecord te veroveren. Tijdens de Olympische Spelen in Athene, 2004 wist Leontien van Moorsel haar optreden op het hoogste podium geheel in stijl af te sluiten met een gouden en een bronzen medaille. Daarna is Leontien manager geweest van haar eigen wielerploeg. Hierna is zij haar eigen bedrijf gestart, waarmee ze haar eigen bedrijfsfietskleding op de markt heeft gebracht. Ook heeft ze haar eigen Leontien foundation gestart, hiermee steunt ze de Nederlandse Academie voor eetstoornissen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Leontien van Moorsel inhuren als spreker?

Leontien van Moorsel heeft een diep menselijk verhaal over afzien, winnen, gezondheid en onverzettelijkheid. Daarnaast geeft ze op enthousiaste en motiverende wijze spinning clinics en is het mogelijk om samen met haar een tocht te fietsen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Leontien van Moorsel

Wat klanten zeggen over
Leontien van Moorsel

Sprekers zoals Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel boeken?