Lisa Westerhof

Voormalig zeilster en nu Captain Boeing 737 bij KLM

Lisa Westerhof wordt samen met Lobke Berkhout in 2009 en 2010 wereldkampioen zeilen in de 470 klasse. Na een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Londen besluit Lisa te stoppen met topsport en zich volledig te focussen op haar carrière als piloot bij de KLM.

"It's not about reaching goals, it's about rising above them"

Lisa Westerhof stapt op achtjarige leeftijd voor het eerst in een zeilboot; de Optimist. Al snel bleek dat Lisa veel gevoel had voor zeilen en wordt ze op tienjarige leeftijd geselecteerd voor de kernploeg. In 1995 wordt Lisa wereldkampioen bij de meisjes in de Optimist en één jaar later wordt Lisa zelfs wereldkampioen bij de jongens. In 1998 stapt Lisa over naar de Olympische klasse, de 470. In 1999 behaalde Lisa, in dezelfde klasse, haar eerste succes; ze wordt in Kroatië Europees kampioen. In 2000 begint Lisa aan haar opleiding tot verkeersvlieger bij de KLM luchtvaartschool. Drie jaar later behaalt Lisa haar diploma en begint haar carrière als piloot bij de KLM. In februari 2014 vloog zij de deelnemers van de Olympische Winterspelen terug naar Nederland.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Lisa Westerhof inhuren als spreker?

Lisa Westerhof is beschikbaar voor presentaties, workshops en clinics. Vanwege haar jarenlange ervaring in de topsport en haar huidige baan als piloot weet Lisa als geen ander hoe je moet slagen in beide werelden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Lisa Westerhof

Wat klanten zeggen over
Lisa Westerhof

Sprekers zoals Lisa Westerhof

Lisa Westerhof boeken?