Wouter Verbraak

Zeiler

Wouter Verbraak is één van de weinige Nederlandse zeilers die ooit aan Volvo Ocean Race heeft deelgenomen. In 2001 maakte hij zijn debuut in de ‘Champions League’ van het zeilen. Ook in de Volvo Ocean Race van 2015-2016 heeft hij de rol als navigator op de zeilboot van Team Vestas Wind vervuld.

"Hoe motiveer je je mensen om jouw strategie te volgen"

De van oorsprong Eindhovenaar Wouter Verbraak is vanaf jongs af aan gek op water en dan in het bijzonder zeilen. Zijn grote inspiratie komt wanneer hij op 13-jarige leeftijd de Nederlandse boot in de Whitbread Round the World Race volgt. De boot is oud, maar het team doet het bovenverwachting goed door het kiezen van de juiste koers. Het is dan ook niet gek dat de navigator in spee een studie meteorologie gaat volgen in Utrecht, kennis die hij in zijn beroep als navigator goed kan gebruiken. In 2001-2002 neemt Wouter voor het eerst deel aan de Volvo Ocean Race waar hij in 2005-2006 opnieuw is betrokken als strateeg. Ook in de 2008-2009 is Wouter betrokken als navigator. Eerst aan boord van het Ierse Green Dragon team en daarna op de Nederlandse boot Delta Lloyd. Met het laatste jacht eindigde hij als zevende. In de Volvo Ocean Race van 2014-2015 als navigator van het Deense jacht Team Vestas Wind raakt hij in de tweede etappe betrokken bij een schipbreuk. Met een snelheid van 35 k/m per uur vaart de boot op een rif bij Mauritius. Als navigator bepaalt hij de digitale route van de boot en geeft de schipper hier advies over. De negen bemanningsleden van de boot moeten bijna tien uur wachten op hulp en beleven hierbij angstige momenten. Ondanks deze crash wordt Wouter binnen de zeilwereld geroemd om zijn kennis en kunde als navigator, iets wat hij in nieuwe oceaan zeil projecten weer wil gaan bewijzen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Wouter Verbraak inhuren als spreker?

Wouter is inzetbaar voor een inspirerende presentatie die wordt ondersteund door foto- en beeldmateriaal van de verschillende zeiltochten die hij in de afgelopen vijftien jaar heeft opgedaan. Als navigator weet hij als geen ander hoe het is om beleid te bepalen en een koers te kiezen. Thema’s waarover hij presenteert zijn het bouwen van een cultuur van vertrouwen, samenwerken, doorzettingsvermogen, ontwikkeling, omgaan met tegenslagen en strategie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wouter Verbraak

Wat klanten zeggen over
Wouter Verbraak

Sprekers zoals Wouter Verbraak

Wouter Verbraak boeken?