Marcelien Bos- de Koning

Voormalig chef de mission NOC*NSF en Olympisch zeilster

Olympiër Marcelien Bos- de Koning zorgt voor focus in ‘the perfect storm’. Voorheen als stuurvrouw in de zeilboot en tegenwoordig als chef de emission van het NOC*NSF en Burgemeester van Jouw Noordzee. Zij verzorgt een vrouwelijke kijk op de wereld van energie, schone oceanen en techniek in een mannelijk gedomineerde wereld.

"Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire"

Marcelien Bos- de Koning brak samen met Lobke Berkhout door in 2005 als zeilster in de 470 klasse. Het duo had een eigen manier van werken en geloofden in het bouwen van een community met experts. Samen met coach Jacco Koops heeft deze methode 3 wereldtitels opgeleverd en werden zij in 2015 benoemd tot sportploeg van het jaar. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 veroverde zij op knappe wijze de zilveren medaille. In 2012 plaatste de zeilster zich in een titanen strijd opnieuw voor de Spelen als bemanning met Annemiek Bes en Renee Groeneveld. Het trio kwam in Londen echter niet verder dan de achtste plaats. Bos- de Koning hekelde haar steeds meer vervuilde omgeving en pleit tegenwoordig voor schone oceanen en werkt aan oplossingen voor de huidige klimaatverandering. Zo brengt zij innovatieve studenten, start-ups, grote bedrijven en ministeries samen in de brede watersector.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marcelien Bos- de Koning inhuren als spreker?

Marcelien Bos- de Koning wordt vaker ingezet als dagvoorzitter, spreker, pannellist of stemmingmaker en is sterk in een online omgeving. Ze heeft een groot analyserend vermogen en pareert dit graag met filosoferende uitleg. Hierdoor wordt de kracht van het individu gebuikt om tot een teamoplossing te komen.

Ze is één van de succesvolste zeilsters van Nederland door drie wereldtitels, een zilveren medaille in Beijing. In 2005 won zij samen met Lobke Berkhout de titel ‘Sportploeg van het Jaar’. En in 2007 werd zij geridderd in de orde van Oranje Nassau. Sinds 2012 neemt ze haar ervaringen van het water mee naar kantoor.

Ze spreekt over samenwerking in teamverband en opereren op piek-momenten. Ze combineert sportervaringen zoals focus, doelen stellen én bereiken, met ervaringen vanaf de werkvloer. Sinds de geboorte van haar kinderen is zij fervent en actief pleiter van een duurzame wereld door de kracht van de natuur te gebruiken. Precies zoals zij gewend is in de boot.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marcelien Bos- de Koning

Wat klanten zeggen over
Marcelien Bos- de Koning

Sprekers zoals Marcelien Bos- de Koning

Marcelien Bos- de Koning boeken?