Mark Huizinga

Olympisch kampioen judo

Mark Huizinga heerste jarenlang op de internationale tatami. Zijn hoogtepunt beleefde Mark in 2000 toen hij Olympisch Goud won. Tegenwoordig gebruikt hij zijn kennis en ervaring als bondscoach bij de junioren.

"Doen wat je deed is niet goed genoeg om de beste te blijven"

Mark Huizinga is gezegend met veel talent voor het judo. Hij staat bekend om zijn agressieve manier van judoën en wint regelmatig met een ‘ippon’ of het scorebord staat helemaal vol met punten. Na enkele nationale successen begin jaren ’90 brak Mark in 1996 door met het behalen van zijn eerste Europese titel voor eigen publiek. Na zijn doorbraak heeft Mark Huizinga continu aan de internationale top gestaan. Zo werd Mark Huizinga meerdere keren Europees Kampioen, behaalde hij diverse medailles tijdens Wereldkampioenschappen en wist hij in 2000 op de Olympische Spelen van Sydney een Gouden medaille te veroveren. In Athene 2004 bezorgde een scheidsrechterlijke dwaling Mark een immense teleurstelling. Hij zette door en won via de herkansingen alsnog brons waar het misschien wel Goud had moeten zijn. Behalve sportieve teleurstellingen kende Mark Huizinga ook een aantal zware blessures tijdens zijn carrière. De waardige manier waarop hij echter met dergelijk grote teleurstellingen is omgegaan, tekenen de man zijn klasse en maakten diepe indruk. Judoka was de vlaggendrager van de Nederlandse ploeg tijdens de Olympische Spelen in Athene 2004. Niet verwonderlijk, hij geldt als een voorbeeldige sportman. Een sportman die tijdens de Olympische Spelen in Peking 2008 afscheid wilde nemen met een vierde Olympische medaille. Een missie die helaas strandde in de tweede ronde. Het betekende het einde van de carrière van judoka Mark. Na zijn actieve carrière is Mark Huizinga bondscoach bij de junioren geworden. Zijn techniek en ervaringen probeert hij nu over te brengen op de judoka’s van de toekomst. Mark Huizinga werd in 2014 winnaar van het tv-programma Expeditie Poolcirkel. Verder is Mark Chef de Mission van Nederlands team voor Youth Olympic Games 2018 Buenos Aires, op projectbasis in opdracht van NOC-NSF

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Mark Huizinga inhuren als spreker?

Mark Huizinga vertelt in presentaties op nuchtere wijze over zijn indrukwekkende prestaties op de mat. Thema’s als het stellen van doelen, persoonlijke ontwikkeling, omgaan met tegenslagen en grenzen verleggen passeren de revue. Daarnaast is Mark inzetbaar voor het geven van clinics, waarbij u samen met hen nadenkt over de invulling hiervan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Mark Huizinga

Wat klanten zeggen over
Mark Huizinga

Sprekers zoals Mark Huizinga

Mark Huizinga boeken?