Marleen Veldhuis

Olympisch Kampioen zwemmen

Marleen Veldhuis wordt in haar zwemcarrière Europees, wereld- en Olympisch kampioen. Ze was tevens onderdeel van de ongenaakbare estafetteploeg die het zwemmen van 2008 tot en met 2011 domineerde.

"Wat je ook doet, doe het goed!"

Marleen Veldhuis heeft in haar carrière als zwemster al diverse successen en medailles behaald. Voor haar prestaties werd Marleen Veldhuis door collega-topsporters in 2007 benoemd tot ‘Sportvrouw van het Jaar’. Op de korte afstanden op de vrije slag en de vlinderslag behoort ze tot de top van de wereld. Tijdens de Olympische Spelen in Athene wist zij ondanks een veelbelovende voorbereiding op haar individuele nummers niet te komen tot een medaille. Haar doel is dan ook erg duidelijk; Olympische titels in London! Om dit doel te bereiken brengt Marleen Veldhuis onder leiding van zwemcoach Jacco Verhaeren vele uren in het zwembad door. Dertig uur per week vormt geen uitzondering. Door gebruik te maken van de moderne videoapparatuur in het trainingszwembad van de Tongelreep is haar techniek geoptimaliseerd. Met het dames estafette team wist zij op de 4 x 100 vrij in Peking een Gouden medaille in de wacht te slepen! Tijdens de Swimcup in 2009 verraste Marleen Veldhuis de hele wereld door in topvorm naar wereldrecords op de 50 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag te zwemmen. Naast het zwemmen wist Marleen ook nog tijd vrij te maken om te studeren. In 2003 wist ze de studie Technische Bedrijfskunde af te ronden. Waarna ze ook nog de opleiding Master of Economics wist af te ronden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marleen Veldhuis inhuren als spreker?

Marleen Veldhuis is beschikbaar voor presentaties en clinics. In haar presentaties legt ze uit hoe topsport gecombineerd kan worden met een studie. Tevens gaat ze dieper in op presteren, doelen stellen en doorzettingsvermogen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marleen Veldhuis

Wat klanten zeggen over
Marleen Veldhuis

Sprekers zoals Marleen Veldhuis

Marleen Veldhuis boeken?