Marcel Wouda

Voormalig zwemmer en zwemcoach

Marcel Wouda is een van de succesvolste zwemmers van Nederland. Zo heeft Marcel vele nationale en internationale titels veroverd. Marcel Wouda is zwemcoach geweest van o.a. Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden en Femke Heemskerk. Momenteel is hij hoofdcoach topzwemmen bij de KNZB van onder andere Olympische gouden medaille winnaars Sharon van Rouwendaal, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman.

"Ik geniet van het proces. Er is geen goed, er is geen fout"

Geen zwemmer in Nederland heeft in de afgelopen eeuw zo een erelijst opgebouwd als Marcel Wouda. Hij vestigde twee keer een wereldrecord, behaalde tien Europese en twee wereldtitels en was ook nog eens 52 keer Nederlands kampioen. Als eerste Nederlandse man won hij een wereldtitel binnen het zwemmen. In het jaar 1996 won Wouda veel, maar tijdens de Spelen in Atlanta, greep hij net naast het eremetaal. Het brons op de Spelen van Sydney in 2000 was een meer dan verdiende plak en afsluiting van een zeer imposante zwemcarièrre. Na zijn actieve carrière als zwemmer heeft Marcel allereerst zijn ervaringen uit de topsport gebruikt in het management van de Philips zwemploeg, waar destijds onder andere Pieter van den Hoogenband deel van uitmaakte. Daarna ging Marcel zwemtraining geven aan jeugdige talenten als bondscoach van de junioren en is hij tevens sinds het WK zwemmen van 2005 commentator bij Eurosport. Momenteel is hij hoofdcoach topzwemmen bij de KNZB van onder andere Olympische gouden medaille winnaars Sharon van Rouwendaal, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman. Zowel Sharon als Ferry wonnen goud tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro op de 10 kilometer open water zwemmen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marcel Wouda inhuren als spreker?

Marcel is inzetbaar voor presentaties over presteren onder druk, doelen stellen, coaching en innovatie. Daarnaast kan Marcel ingezet worden voor zwemclinics waarbij hij de beginselen van het wedstrijdzwemmen uitlegt. Verder spreekt hij over zijn rol als gouden zwemcoach waarbij hij ingaat op de successen van Maarten van der Weijden, Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marcel Wouda

Wat klanten zeggen over
Marcel Wouda

Sprekers zoals Marcel Wouda

Marcel Wouda boeken?