Naomi van As

Meervoudig Olympisch kampioene hockey

Naomi van As kende een glansrijke hockeycarrière. Ze speelde jarenlang tophockey en was bovendien actief in het meest succesvolle nationale damesteam ooit. Naomi heeft alle titels in het internationale hockey al eens gewonnen. Zo werd ze Europees, Wereld- en Olympisch Kampioen. Ze staat bekend om haar ontwapenende karakter en enthousiasme, vroeger op het veld, maar tegenwoordig nog steeds in alles wat ze doet.

"Live your life to the fullest"

Naomi van As is geboren en getogen in Den Haag. Na te zijn overgekomen van hockeyclub HDM speelde Naomi sinds het seizoen 2001-2002 in de hoofdmacht van de Haagse hockeyclub Klein Zwitserland. In 2010 maakte ze de overstap naar Laren, waar zij tot het einde van haar carrière zou blijven spelen. Naast haar hockeycarrière volgt Naomi de HBO-studie Mondhygiëne. Verder heeft zij buiten het hockey een grote passie voor mode en kleding. Samen met de hockeysters Sophie Polkamp en Ellen Hoog heeft zij ideeën en plannen om een eigen modelijn op te zetten, voorlopig onder de werknaam ‘NEP’. Hockeyster Naomi van As maakte in 2003 haar debuut voor Oranje. Als speelster werd ze met name gekenmerkt door haar wendbaarheid, fijne techniek en enthousiasme op zowel het veld als in de kleedkamer. In 2008 behaalde Naomi op de Spelen in Peking al het hoogst haalbare voor iedere sporter: een gouden medaille. Deze prestatie zou het team op de Olympische Spelen van Londen herhalen. Individueel werd Naomi in het jaar 2009 uitgeroepen tot Beste Hockeyster van de Wereld. In 2014 won ze met het Nederlands damesteam het WK hockey in Den Haag. Tijdens het EK Hockey 2015 in Engeland behaalden zij een zilveren medaille. Tijdens dit toernooi speelde Naomi haar 200ste interland, een uniek aantal. Na een teleurstellende tweede plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, kondigde Naomi aan niet meer voor Oranje uit te komen. Niet lang hierna, bij afsluiting van het seizoen 2016/2017, maakte Naomi bekend haar carrière in het professionele hockey te beëindigen. Samen met Ellen Hoog heeft Naomi in 2020 haar eigen kledingmerk gestart, E&N. Ze produceren sportkleding voor meisjes van 10 tot 18 die ook casual gedrag kan worden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Naomi van As inhuren als spreker?

Naomi van As is inzetbaar voor clinics en duopresentaties. Ze vertelt over samenwerken, motivatie en de manier waarop zij aan de top is gekomen. Tijdens hockeyclinics geeft zij enthousiast diverse tips en adviezen met betrekking tot het verbeteren van techniek en balvaardigheid. Naomi van As is heeft bovendien ervaring met promotie-acties, fotoshoots en (reclame)campagnes.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Naomi van As

Wat klanten zeggen over
Naomi van As

Sprekers zoals Naomi van As

Naomi van As boeken?