Nyck de Vries

Voormalig Formule 1 coureur

Nyck de Vries  is een Nederlandse autocoureur. Hij werd meermaals wereldkampioen karten en pakte in 2019 als eerste Nederlander ooit de titel in de Formule 2. Hij is in dienst van Mercedes als fabriekscoureur in de Formule E en doet ook simulatorwerk voor het gelijknamige Formule 1-team van voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton. In 2022 debuteerde Nyck in de F1 tijdens de Grand Prix van Italië, waar hij bij het team van Williams als vervanger van Alexander Albon meteen een puntenfinish (P9) behaalde. Het jaar daarna heeft Nyck een plek gekregen in het team van AlphaTauri, waar hij uiteindelijk aan de start van 10 races heeft gestaan. Momenteel komt Nyck uit voor Mahindra Racing in de Formule E. Ook rijdt hij langeafstandsraces zoals de legendarische 24 uur van Le Mans.

"De aanhouder wint"

Als Nyck op zijn vijfde voor het eerst in een kart stapt, is de liefde voor autosport geboren. Snel rijst zijn ster de jaren erna; hij breekt in 2008 internationaal door. In achtereenvolgens de KF3, KF2 en koningsklasse KF1 wordt Nyck Europees en Wereldkampioen. Zijn snelheid en talent vallen ook Formule 1-team McLaren op. De Britten strikken hem voor hun talentenprogramma en zo maakt Nyck zijn entree in het formuleracen. Nyck en zijn familie doen en laten er veel voor en het harde werken loont: stap voor stap komt hij dichter bij de gedroomde F1, zeker als hij in 2016 de Formule 3 in mag. Nyck eindigt als zesde en promoveert naar de Formule 2, de kweekvijver van Formule 1. Meteen baart hij opzien door met achterhoedeteam Rapax op imposante wijze de legendarische Grand Prix van Monaco te winnen. Helaas voor Nyck valt het jaar erop niet alles op z’n plek, hij wordt vierde in de eindstand. In 2019 is er echter de sportieve revanche. Op dominante wijze wordt hij kampioen in de Formule 2. Dat is tot dan toe nog nooit een Nederlandse coureur gelukt. Hoewel de F1-teams zijn talent onderkennen, blijft een plek in de koningsklasse uit: er is simpelweg geen stoeltje vrij. Toch komt er een beloning, zo tekent hij een contract voor het Mercedes Formula E Team. In combinatie met langeafstandsraces en simulator ontwikkelingswerk voor het gelijknamige Formule 1 team. Hij kent een sterk debuutjaar in de Formula E, rookie of the year met een podiumplek tot besluit. Op 11 september 2022 maakte Nyck de Vries zijn debuut in de Formule 1. Op het circuit van Monza, waar hij mocht instappen bij Williams, werd hij als negende over de finish kwam en daarmee gelijk zijn eerste punten in de Formule 1 pakte. Door zijn sterke invalbeurt, werd de Vries uiteindelijk ook uitgeroepen tot Driver of the Day. In 2022 kreeg hij zijn eigen stoeltje in de Formule-1 bij AlphaTauri, hier heeft hij uiteindelijk 10 races voor mogen rijden. Momenteel rijdt Nyck in de Formule E voor Mahindra Racing.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Nyck de Vries inhuren als spreker?

Nyck is inzetbaar voor het geven van presentaties en lezingen. Op basis van zijn ervaringen in de mondiale autosport geeft hij een inkijk in hoe je de top bereikt, wat daarvoor nodig is in een unieke en soms harde wereld en hoe je een carrière moet opbouwen én managen. Ook het belang van teamwork om tot succes te komen. Het omgaan met hoge druk, de invloed en nut van social media kan hij als geen ander duiden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Nyck de Vries

Wat klanten zeggen over
Nyck de Vries

Sprekers zoals Nyck de Vries

Nyck de Vries boeken?