Pascal Jansen

Voormalig trainer AZ en hoofd jeugdopleiding PSV

Pascal Jansen is een ervaren voetbaltrainer die met grote passie spreekt over zijn reis in de voetbalwereld. Met ruim 30 jaar ervaring heeft Pascal inmiddels een lange reis weg afgelegd door Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten. Na verschillende rollen als jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer bij clubs als Vitesse, PSV en Sparta, behaalde hij als hoofdtrainer zijn grootste successen bij AZ, waar hij de afgelopen jaren aan het roer stond. De afgelopen jaren eindigde hij met deze selectie stabiel in de top van Nederland en werd in 2023 de halve finale van de Conference League bereikt. Door de verschillende functies die hij heeft bekleed in het binnen- en buitenland kan hij als geen ander een koppeling maken met processen die in het bedrijfsleven ook gebeuren, zoals het samenhang van een team en de rol van een leider daarin.

"Professionals Always Maintain Discipline"

Pascal Jansen werd geboren in London en is een zoon van de bekende Britse zangeres Sue Chaloner. Pascal groeide op in London en in Nederland. Tijdens zijn jeugd in Nederland kwam hij als jeugdvoetballer uit voor ZVV, Ajax, AZ, Haarlem en Telstar. Echter door een zware blessure kwam er een voortijdig einde aan zijn spelerscarrière.

Na zijn zware blessure is Pascal de passie voor het voetbal niet verloren. In 1993 begon hij met zijn reis als  trainer / coach met de rol van jeugdtrainer bij HFC Haarlem. Na 5 jaar als jeugdtrainer verruilde hij Haarlem voor Abu Dhabi waar hij bij verschillende clubs aan de slag ging als assistent trainer van het eerste elftal. Met Al Wanda FC behaalde Pascal de beker van de Verenigde Arabische Emiraten.

In 2000 keerde hij terug naar Nederland bij Vitesse. In negen jaar tijd bekleedde hij daar verschillende functies: de B1 (onder-17), A1 (onder-19), Jong Vitesse en hoofdjeugdopleiding. Na negen jaar vertrok hij naar Sparta Rotterdam om daar hoofdjeugdopleiding te worden en later assistent-trainer. In juli 2013 begon hij als trainer van PSV A1 en in mei 2015 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Jong PSV met een contract voor twee seizoenen. In december 2016 tekende hij een contract om per juli 2017 hoofd jeugdopleiding van PSV te worden, maar na een jaar legde hij deze functie neer en ging hij als assistent-trainer van AZ verder. Bij deze club werd hij voor het eerst hoofdtrainer van het eerste elftal en behaalde hij in 2023 de halve finale van de Conference League.

In zijn loopbaan als trainer / coach van inmiddels al ruim 30 jaar heeft Pascal belangrijke ervaringen en levenslessen opgedaan die hem tot op de dag van vandaag hebben gevormd zoals hij is.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Pascal Jansen inhuren als spreker?

Pascal Jansen heeft in zijn loopbaan verschillende functies gehad bij voetbalclubs in Nederland en buitenland. Hierdoor weet hij hoe het is om vanuit de bovenkant een organisatie aan te sturen (hoofdjeugdopleiding PSV), maar ook hoe het is om een grote selectie met staf te leiden naar successen (AZ). Pascal inspireert op het gebied van het structureren van een teamproces, het omgaan met verschillende individuen en de rol van een leider in een groep/organisatie, thema’s die in het bedrijfsleven ook een grote rol spelen. Ook komt hij terug over de successen die hij behaalde met AZ de afgelopen jaren, met onder andere een plek in de halve finale in de Conference League. Het gebruik van data is hierbij een belangrijk thema, waarbij dit organisatie-breed werd gebruikt om beslissingen te maken en te kunnen onderbouwen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Pascal Jansen

Wat klanten zeggen over
Pascal Jansen

Sprekers zoals Pascal Jansen

Pascal Jansen boeken?