Peter Blangé

Olympisch kampioen volleybal

Peter Blangé was in de jaren ’90 de beste spelverdeler ter wereld. Als aanvoerder van het Nederlands volleybalteam veroverde hij in 1996 historisch Olympisch Goud, wat later werd gekozen tot ‘Sportmoment van de Eeuw’. Peter is constant op zoek naar verbetering en is daardoor een inspiratiebron voor velen. Als spreker geeft hij een inkijkje hoe topsport en datagebruik verweven zijn en verder worden ontwikkeld. Sinds september 2019 is Peter benoemd als directeur van Rotterdam Topsport.

"Ik kan slecht tegen mijn verlies, maar opgeven is geen optie!"

Peter maakte zijn debuut in het Nederlands Volleybalteam in 1984. Als onderdeel van de Lange Mannen won hij tijdens de Zomerspelen in 1992 zilver. Vier jaar later behaalden zij samen de gouden plak. Met 500 interlands en vier Olympische Spelen op zijn naam is Peter Blangé Nederlands recordinternational. Van 2006 tot 2010 was hij bondscoach van het Nederlands herenteam. Gedurende deze periode won Nederland onder andere de European League en werd twee keer een verdienstelijke zevende plaats behaald op het EK.

Na zijn actieve periode in de topsport vond Peter een nieuwe uitdaging als commercieel directeur van ORTEC Sports: ontwikkelaar van ICT-systemen voor de sportwereld. In oktober 2014 werd hij gedetacheerd als manager van InnoSportLab Papendal. Samen met NOC*NSF en InnoSportNL werkte hij aan professionalisering van de topsportondersteuning en het innovatiepotentieel op Papendal. Aansluitend werd Peter gevraagd als prestatie- en Innovatiemanager bij de KNVB. In een uiterst turbulente tijd bleek het lastig werken in Zeist, waardoor na anderhalf jaar de samenwerking weer werd beëindigd. NOC*NSF vroeg hem direct als interim Technisch Directeur bij de Skateboard Federatie Nederland, waar Peter het topsportprogramma voor de skaters richting de Olympische Spelen van Tokyo verder vorm gaf. Sinds september 2019 is Peter benoemd als directeur van Rotterdam Topsport. Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het ondersteunen van topsportverenigingen, het laten realiseren van topsportaccommodaties en talentencentra en het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren. Deze ondersteuning verhoogt de medaillekansen van sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Peter Blangé inhuren als spreker?

Peter heeft zowel in het bedrijfsleven als in de topsport veel ervaring opgedaan. In zijn presentatie vertelt hij over de link tussen beide werelden. En benadrukt het belang van teambuilding. Ook legt hij de klemtoon op zaken als conflictbehandeling en leiderschap. Met plezier spreekt hij over het belang van de wetenschap en innovatie. Vooral het laatstgenoemde vormt een belangrijke drijfveer voor groei en daarmee voor het succes van organisaties en sporters. Peter is constant op zoek naar verbetering. Een inspiratiebron voor velen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Peter Blangé

Wat klanten zeggen over
Peter Blangé

Sprekers zoals Peter Blangé

Peter Blangé boeken?