Robbert Kemperman

Hockeyer Nederlands elftal en SV Kampong

Robbert Kemperman is Nederlands jongste mannelijke debutant ooit door op 17-jarige leeftijd zijn eerste officiële wedstrijd voor Oranje te spelen. Als ‘Mr. Backhand’ staat hij bekend om zijn geweldige backhandslag en heeft daarnaast op 28-jarige leeftijd al meer dan 190 interlands gespeeld, waarin hij goed was voor 42 doelpunten.

Op 5-jarige leeftijd begint Robbert Kemperman met hockeyen bij RKHV Union in Nijmegen, de stad waar hij in 1990 geboren is. Al gauw blijkt Robbert zeer talentvol en op zijn vijftiende maakt hij de overstap naar hoofdklasser ‘s-Hertogenbosch waar hij datzelfde jaar nog als 15-jarige debuteert in de Hoofdklasse.. In 2010 vertrekt hij naar het Duitse Rot-Weiss Köln waar hij in de Hockey Bundesliga gaat spelen. Uiteindelijk gaat Robbert weer terug naar Nederland om hier te gaan studeren aan de Johan Cruyff University en te gaan spelen voor SV Kampong in Utrecht. In maart 2008 maakt hij als 17-jarige zijn debuut voor Oranje onder Roelant Oltmans en heeft inmiddels al meer dan 190 interlands gespeeld waarin hij al ruim 40 goals wist te scoren. In 2012 behaalt hij tijdens de Olympische Spelen in Londen een zilveren medaille. Onder coach Max Caldas wordt hij met Oranje in 2015 Europees Kampioen in Engeland. Robbert staat bekend als een van de beste middenvelders ter wereld met een fantastische backhand waaraan hij zijn bijnaam Mr. Backhand te danken heeft.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Robbert Kemperman inhuren als spreker?

Robbert Kemperman is inzetbaar voor het geven hockeyclinics, presentaties op basis van interview en andere commerciële activiteiten. In overleg met Robbert kan er tijdens een hockeyclinic worden ingegaan op techniek, vaardigheid en tactiek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Robbert Kemperman

Wat klanten zeggen over
Robbert Kemperman

Sprekers zoals Robbert Kemperman

Robbert Kemperman boeken?