Roelof Luinge

Voormalig scheidsrechter Betaald Voetbal

Voormalig (internationaal) scheidsrechter Roelof Luinge floot ruim 845 wedstrijden in het Betaald Voetbal en werd driemaal uitgeroepen tot scheidsrechter van het jaar. Op dit moment is hij werkzaam bij het Ministerie van Financiën.

"De mens achter de scheidsrechter, een leuke en humoristische beleving"

Roelof Luinge werd in 1955 geboren in Eelde waar hij zijn sportcarrière begon als voetballer. Tot zijn 18e speelde hij als linksbuiten bij zijn plaatselijke voetbalclub Actief Eelde Paterswolde in de 2e klasse KNVB.  Bij toeval is Roelof scheidsrechter geworden. Zijn talent werd ontdekt, toen er tijdens een wedstrijd bij Actief, een scheidsrechter uitviel. Luinge floot gedurende zijn 26 jarige carrière in het betaalde voetbal in Nederland 845 officiële wedstrijden. Van 1994 tot 2000 was Roelof Luinge ook internationaal scheidsrechter, hij floot in totaal 94 Europese wedstrijden. Hij werd in 2005/2006, 2008/2009 en 2009/2010 (drie keer) uitgeroepen tot beste scheidsrechter van Nederland. In zijn beslissingen was hij streng maar consequent. Uiteraard was er ook weleens commentaar, maar met een no-nonsense instelling, karakteristieke sterke persoonlijkheid en kennis van zaken was er begrip en acceptatie. Op 8 april 2010 (pas 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen) werd bekend dat hij moest stoppen met het fluiten in het betaalde voetbal.  Dit tot groot ongenoegen van vele spelers, trainers en clubs die duidelijk maakten dat zij graag hadden dat Luinge door zou gaan.
Er is zelfs een website gelanceerd om Luinge in het betaalde voetbal te houden. Allemaal tevergeefs. Na zijn professionele carrière is hij gaan fluiten bij de amateurs (Topklasse, Hoofdklasse etc.). Met nog steeds dezelfde gedrevenheid, plezier en uitstekende conditie beweegt hij zich tot op de dag van vandaag nog op de velden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Roelof Luinge inhuren als spreker?

Roelof Luinge neemt je mee in zijn langdurige carrière als scheidsrechter. Hij verteld met vele anekdotes over zijn carrière als voormalig topscheidsrechter, op nationaal en internationaal niveau. Het thema van Roelof zijn presentatie is: ‘De mens achter de Scheidsrechter’.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Roelof Luinge

Wat klanten zeggen over
Roelof Luinge

Sprekers zoals Roelof Luinge

Roelof Luinge boeken?