Allard Lindhout

Scheidsrechter, onderwijsprofessional

Onderwijs- professional Allard Lindhout is succesvol internationaal voetbalscheidsrechter in de Eredivisie. Allard vertelt vol passie en op zeer interactieve wijze zijn verhaal: een kijkje door de ogen van de spelleider die zich tussen de miljoenenverdieners en beste spelers in de stadions begeeft. Zelfspot en charisma blijken Allard zijn sterkste kanten. Zijn natuurlijke habitat: leiderschap, samenwerking en communicatie zorgen voor een lezing die men niet snel zal vergeten.

"Blunders en zelfspot; wedden dat je ver kunt komen?!"

Allard Lindhout is talentvol internationaal scheidsrechter in de Eredivisie. Hij leidt voetbalwedstrijden op het allerhoogste niveau. Wat ooit begon als droom, is nu werkelijkheid en nog altijd is zijn ster reizende. Elke week geeft hij leiding aan het spel waar heel Nederland op zondagavond zeven uur naar kijkt of wordt hij bekritiseerd door 50.000 man op de tribunes. Dan moet je wel stevig in je schoenen staan. Allard voelt zich thuis op het veld en op de sprekersvloer. Leiderschap, omgaan met kritiek, druk en weerstand of managen van topverdieners met noppen aan, het is aan hem wel besteed.

Als 23-jarige schreef Allard Lindhout, als een van de jongste ooit, historie met zijn debuut als scheidsrechter in het Betaald Voetbal (AGOVV – RBC Roosendaal). Al zo jong een autoriteit. Wat in 2010 begon, resulteerde na vele hordes in zijn debuut als scheidsrechter in de Eredivisie (2015, Willem II – FC Groningen). Hij won de strijd tegen de media, hevige kritieken binnen zijn omgeving en vooral van zichzelf. Allard is een meester in het vertellen van zijn verhaal waarin hij open en bloot vertelt over zijn persoonlijke strijd tegen kilo’s en het omgaan met druk. Het huidige voetbal innoveert, zo ook hij. De komst van de Video Referee neemt vele nieuwe inzichten met zich mee. Eindelijk wordt het spel eerlijker, maar de kunst van het leiding geven onder toeziend oog van heel Nederland, blijft bestaan.

Tevens heeft Allard jarenlang voor de klas gestaan als leraar in het basisonderwijs en later als docent op de Pedagogische Academie (PABO) en is hij nu actief in het begeleiden van kinderen met een autistisch spectrum en ondersteunt hij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Allard Lindhout inhuren als spreker?

Allard Lindhout is beschikbaar als spreker, dagvoorzitter en host. Of het nu gaat om thema’s als leiderschap en management, communicatie en samenwerking, beoordelen en beoordeeld worden, het omgaan met weerstand en kritiek of omgang met de media, Allard weet van elk evenement een geslaagde dag te maken.

Naast zijn beroep als scheidsrechter is Allard ook actief in het onderwijs. Vanuit deze rol biedt Allard presentaties op maat aan: “De scheidsrechter voor de klas”: Hoe beïnvloed je het eigen klassenmanagement en dus het gedrag van de leerling?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Allard Lindhout

Wat klanten zeggen over
Allard Lindhout

Sprekers zoals Allard Lindhout

Allard Lindhout boeken?