Mario Been

Voetbaltrainer en analist bij ESPN

Mario Been staat zowel als voetballer en als coach bekend als enthousiast, gedreven en fanatiek. Deze eigenschappen hebben hem in zijn carrière naar successen geleid.

Rotterdammer Mario Been maakte in 1982 bij Feyenoord zijn debuut in de eredivisie. Zes jaar lang speelde hij bij Feyenoord waarna hij voor een periode van drie jaar vertrok naar het Italiaanse Pisa. Na zijn terugkeer uit Italië speelde Mario achtereenvolgens bij RODA JC, SC Heerenveen, FC Wacker Innsbruck en Excelsior. Bij Excelsior beëindigde hij in 1995 zijn loopbaan als speler waarna hij zich is gaan richten op een carrière als coach. Als assistent van Bert van Marwijk veroverde Mario Been in 2002 met Feyenoord de UEFA-cup. In 2006 werd hij als coach met Excelsior kampioen in de Gouden Gids divisie. Tijdens het WK van 2006 was hij, als de assistent van bondscoach Leo Beenhakker, actief bij Trinidad en Tobago. Na dit WK werd Mario Been hoofdcoach bij eredivisieclub NEC. Na een moeilijk eerste jaar volgde een boven verwachting goed seizoen in 2008/2009. De aansprekende resultaten en voetbalstijl van NEC leverde Mario een aanbod op om hoofdtrainer van Feyenoord te worden. Na een tumultueus einde bij Feyenoord tekende Mario vervolgens een contract bij de Belgische club KRC Genk. In 2014 stopte hij als trainer bij KRC Genk. Mario is voetbalanalist bij Fox Sports maar in augustus 2016 gaat hij samen met Dick Advocaat mee naar Turkije waar hij assistent trainer wordt bij Fenerbahce. Daarna was hij kort zelfstandig trainer bij Apoel Nicosia. Sinds 2017 maakt hij onderdeel uit van het analistenteam van ESPN.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Mario Been inhuren als spreker?

Mario Been vertelt over zijn ervaringen als speler en coach, met leuke anekdotes vertelt hij over zijn roemrijke carrière. Daarnaast weet Mario Been, vanuit zijn positie als leidinggevend coach, goed de link te leggen tussen topsport en het bedrijfsleven. Ook verzorgt Mario Been op uw event analyses van voetbalwedstrijden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Mario Been

Wat klanten zeggen over
Mario Been

Sprekers zoals Mario Been

Mario Been boeken?