Ronald Mulder

Winnaar wereldbeker en Olympisch brons

Schaatser Ronald Mulder is net als zijn tweelingbroer Michel Mulder gespecialiseerd op de korte afstanden. Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji 2014 stond hij samen met zijn broer op het podium op de 500 meter sprint. Ronald behaalde de Bronzen medaille. Daarna schreef hij de wereldbeker op zijn naam bij de 500 meter sprint in 2014.

"Schaatsen is techniek, coördinatie, concentratie, kracht maar het belangrijkste is... je moet twee keer linksaf"

Ronald werd al vanaf het eerste moment van zijn schaatscarrière geloot tegen zijn tweelingbroer Michel Mulder. Ze schaatsten direct ook precies hetzelfde baanrecord tijdens de supersprintwedstrijd. In 2009 werd Ronald Mulder op twee honderdste na net geen Nederlands kampioen op de 500 meter. Tijdens de Olympische Spelen in Vancouver behaalde hij de elfde positie. In 2011 nam hij revanche tijdens de Nederlandse Kampioenschappen en werd Ronald Nederlands kampioen op de 500 meter sprint. Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji behaalde hij de Bronzen medaille tijdens de 500 meter sprint en stond hij samen stond met zijn broer Michel op het podium. Daarna werd Ronald winnaar wereldbeker 500 meter en weer stond hij samen met zijn tweelingbroer op het podium. Net als zijn broer Michel maakt Ronald in april 2014 de overstap naar team beslist.nl. Momenteel is hij actief voor de schaatsploeg ‘Reggeborgh’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ronald Mulder inhuren als spreker?

Ronald Mulder geeft lezingen en schaatsclinics op geheel eigen wijze. Ook is Ronald Mulder beschikbaar voor interviews over doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslagen, de weg naar het succes en de wil om te winnen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ronald Mulder

Wat klanten zeggen over
Ronald Mulder

Sprekers zoals Ronald Mulder

Ronald Mulder boeken?