Sherida Spitse

Recordinternational Nederlands elftal

Recordinternational Sherida Spitse staat in de boeken als de eerste betaalde transfer in Nederland in het vrouwenvoetbal. Geschiedenis geschreven, door de geboren Friezin. Sherida begon haar profcarrière bij SC Heerenveen en kwam via FC Twente terecht in het Noorse Lillestrom, bij LSK. En bij die transfer was voor het eerst in de geschiedenis een transfersom gemoeid. De onverzettelijke Spitse is een vaste kracht bij het Nederlands team. Ze staat opnieuw in de boeken geschreven want zij mocht als captain de beker omhoog houden bij het gewonnen EK in 2017.

Sherida Spitse begint met voetballen bij de jongens en maakt in 2006 haar debuut in het profvoetbal bij SC Heerenveen. Daar sluit ze zich aan bij het vrouwenelftal dat uitkomt in de Nederlandse Eredivisie. Dat Sherida een leider is komt al snel naar voren en ze wordt aanvoerder van het team. Na vijf jaar en meer dan 100 wedstrijden maakt ze de stap naar FC Twente waar ze o.a. kampioen wordt in de BeNe League. In januari 2014 verschijnt haar naam in de geschiedenisboeken, omdat er voor het eerst een transfersom wordt betaald voor een Nederlandse voetbalster. Ze vertrekt samen met haar vriendin naar LSK Kvinner FK in Noorwegen. Bij deze Noorse topclub wordt ze in drie jaar tijd drie keer kampioen. Ondertussen loopt de teller van het aantal interlands van Sherida snel op, want de sterke middenvelder is een vaste waarde met haar ‘over mijn lijk’ mentaliteit en neemt het team op sleeptouw. Als captain verovert ze met het Nederlands Elftal de Europese titel en zet ze het vrouwenvoetbal definitief op de kaart en haar naam opnieuw in de boeken. In 2018 verlaat ze FC Twente voor het Noorse Valerenga, waar ze vervolgens in 2020 de overstap maakt naar Ajax. Inmiddels is Sherida recordinternational van de OranjeLeeuwinnen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sherida Spitse inhuren als spreker?

Sherida is beschikbaar voor het geven van presentaties op basis van interviews en het geven van voetbalclinics. Zij neemt je mee in haar carrière en vertelt over de bijzondere transfer en het spelen van een EK in eigen land als captain. De recordinternational van de OranjeLeeuwinnen weet hoe ze een groep kan motiveren en inspireren en brengt dat maar al te graag over aan anderen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sherida Spitse

Wat klanten zeggen over
Sherida Spitse

Sprekers zoals Sherida Spitse

Sherida Spitse boeken?