Kika van Es

Vormalig profvoetbalster en Europees kampioen

“In anderhalf jaar tijd van rolstoel naar Europees Kampioen.” Dat is het verhaal van Kika van Es in één zin. Een horrorblessure zorgde ervoor dat de voetbaltoekomst van de speelster van destijds PSV en de OranjeLeeuwinnen ineens heel onzeker was geworden. Ze toonde zich strijdvaardig en knokte zich terug naar de top van het voetbal. Op bijna wonderbaarlijke wijze speelde ze het hele EK op twee minuten na. Het Europees Kampioenschap was voor Kika een dubbele overwinning.

De Brabantse Kika van Es voetbalde bij Olympia ’18 en maakte haar debuut in de Eredivisie voor Willem II. Via VVV-Venlo kwam ze uiteindelijk bij PSV terecht. De ijzersterke verdedigster doorliep vanaf haar 15de alle nationale jeugdelftallen om op 18-jarige leeftijd haar debuut te maken in het Nederlands Elftal. Ze is diehard-fan van PSV en het is dan ook een droom die uitkomt als ze voor die club mag spelen. Kika voelt zich onsterfelijk. Totdat een horrorblessure in april 2014 haar leven op z’n kop zet. Kika heeft een dubbele beenbreuk opgelopen en belandt in een Grieks ziekenhuis. Het is de vraag of ze ooit nog kan lopen, laat staan voetballen. Een lange periode van ziekenhuizen, doktoren en fysio’s staat haar te wachten. Ze komt zichzelf enorm tegen en beseft des te meer de grote rol die voetbal in haar leven speelt. In april 2015 maakt ze haar rentree op het voetbalveld, maar helemaal de oude is ze dan nog niet. Ook sluit ze weer aan bij het Nederlands Elftal, waar ze in aanloop naar het EK haar vaste plekje nog niet terug veroverd lijkt te hebben. Pas vanaf januari 2017 was er uitzicht op speelminuten. Wonder boven wonder speelt ze het hele EK, als basisspeelster nota bene. En dat was alles behalve vanzelfsprekend. Het Europees Kampioenschap is voor Kika meer dan goud alleen. Na het goud op het EK vertrekt ze naar Ajax. Tijdens het WK 2019 in Frankrijk werd bekend dat Kika haar droomtransfer naar het buitenland ging maken en voor het Engelse Everton uit zou komen. Een jaar later was Kika wel al weer terug in Nederland, waar ze haar carrière na een vreemd coronajaar voortzet bij FC Twente. Sinds seizoen 2022/2023 speelt Kika voor PSV.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kika van Es inhuren als spreker?

Voetbalster Kika van Es is een van de beste verdedigers van ons land en is inzetbaar voor het geven van clinics. Ze kan op enthousiaste wijze iedereen wat bijleren en plezier laten beleven aan het spel. Daarnaast is ze beschikbaar voor presentaties waarin ze het publiek mee terug neemt naar de zwaarste tjid uit haar carrière en vertelt ze hoe ze daarmee om is gegaan. Een inspirerend verhaal voor jong en oud met een grote levensles.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kika van Es

Wat klanten zeggen over
Kika van Es

Sprekers zoals Kika van Es

Kika van Es boeken?