Vivianne Miedema

Spits van Arsenal en het Nederlands Elftal

Vivianne Miedema is één van de bekendste en populairste speelsters van het Nederlands vrouwenelftal. Al op jonge leeftijd maakte ze indruk in Oranje en ook bij de clubs waar ze speelt weet de goalgetter belangrijk te zijn met haar doelpunten. Door haar prestaties en prijzen die Vivianne al op jonge leeftijd bereikte is ze een groot voorbeeld voor vele voetballende meisjes. Sinds het gewonnen EK in de zomer van 2017, waar ze twee keer scoorde in de finale, speelt ze in de Engelse competitie bij Arsenal. In 2019 werd ze zelfs verkozen tot Player of the Year.

"Stand up for what you believe in. Even when you’re standing alone"

Op vijfjarige leeftijd begon Vivianne Miedema met voetballen bij HZVV in Hoogenveen. Ze voetbalde in een jongensteam en werd op zevenjarige leeftijd al gescout voor de selectietrainingen van Nederland Onder 13. We kunnen bijna zeggen ‘de rest is geschiedenis’, want vanaf dat moment rijgt Vivianne de doelpunten en prijzen aaneen. Op vijftienjarige leeftijd kwam ze terecht bij SC Heerenveen, waar ze direct topscoorder van de club werd. De jaren daarna werd ze topscoorder van de Bene-League met respectievelijk 27 en 41 doelpunten. Ze werd Europees kampioen met Oranje Onder 19, werd topscoorder van het toernooi én verkozen tot beste speelster van dat toernooi. De talentvolle spits had de clubs voor het uitkiezen… Ze besloot voor Bayern München te gaan en inmiddels was de jonge ‘superspits’ het idool en voorbeeld geworden van vele voetballende meisjes. Ook in ‘het grote’ Oranje laat ze al op vroege leeftijd van zich horen. Ze schiet het team op achttienjarige leeftijd hoogstpersoonlijk naar het WK in Canada, waar Nederland voor het eerst in de geschiedenis aan deelneemt. Ze verovert de tweede plek op de topscorerslijst aller tijden van Oranje en in de zomer van 2017 scoort ze twee keer in de finale van het EK en wordt ze met Oranje Europees Kampioen. En dan is ze pas net 21 jaar oud.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Vivianne Miedema inhuren als spreker?

De succesvolle spits van het Nederlands Elftal is inzetbaar voor voetbalclinics, waarbij ze tips geeft aan iedereen die net zo goed wil leren scoren. Daarnaast is ze inzetbaar voor presentaties op basis van interview. Ze vertelt over haar eigen carrière, waarin ze op al op zeer jonge leeftijd haar grenzen leerde verleggen. Ze vertelt ook hoe je omgaat met de hoge verwachtingen van de buitenwereld, want al op 18-jarige leeftijd waren alle ogen tijdens het WK in Canada op haar gericht.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Vivianne Miedema

Wat klanten zeggen over
Vivianne Miedema

Sprekers zoals Vivianne Miedema

Vivianne Miedema boeken?