Siem de Jong

Voormalig profvoetballer van o.a. Ajax en PSV

Siem de Jong heeft veel van de wereld gezien en een heel voetbal leven achter de rug. Gespeeld voor onder andere Ajax, Newcastle United, en het Nederlands Elftal, maar ook in Amerika en Australië. Hij werd 4 maal kampioen van Nederland. Zijn missie: Zijn platform inzetten voor een betere (sport) wereld. Zo heeft hij een duurzaam kledingmerk opgezet ‘2050’ en een sport impact agency ‘Teamplayers’. Hij bouwde mee aan een sports investment fonds ‘Apex-Capital’, loopt intern mee bij Ajax en heeft een UEFA CFM (football management) cursus afgerond. Nu praat hij regelmatig in zijn podcast ‘Football is Life’ samen met Daley Blind en Diana Kuip over de rol van voetbal in zijn leven, maar ook hoe voetbal impact heeft op het leven van vele anderen. Als spreker inspireert hij op basis van een interview in combinatie met Diana.

"Together Everyone Achieves More"

Siem voetbalt al sinds zijn 5e en is na bijna 30 jaar geen actief voetballer meer. Hij speelde voor Ajax, Newcastle United, Psv, Heerenveen, De Graafschap, Sydney FC, FC Cincinnati en het Nederlands Elftal. Hij werd 4x kampioen van Nederland, won de KNVB beker en JC schaal en werd kampioen van Australië. Hij speelde samen met en tegen de allerbesten ter wereld. Door blessureleed heeft hij hard aan zichzelf moeten werken om fit te blijven en zocht hij ook afleiding naast het veld om zichzelf mentaal uit te dagen. Daar ontstond zijn drive om als sporter met het platform dat de sport heeft, impact te willen maken naast het veld. Hij ging ondernemen en zocht daar ook de verbinding met andere spelers en partijen om als team een verschil te kunnen maken. Het bedrijf dat hij heeft opgericht, 2050, is daarvan een mooi voorbeeld. Hij heeft het samen opgericht met zijn broer Luuk de Jong, die nog actief is als profvoetballer bij PSV. Dit kledingmerk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Met de bagage als profvoetballer en ondernemer is hij in 2023 intern aan de slag gegaan bij Ajax, om te leren hoe een voetbalorganisatie werkt en daar eventueel later zelf een rol in te spelen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Siem de Jong inhuren als spreker?

Siem gelooft heel erg in de kracht van sport. Zijn hele leven staat in het teken van voetbal en samen succes behalen. In zijn podcast gaat hij hierover in gesprek met interessante gasten. Nu komt hij ook op locatie en interviewt Diana hem over de verschillende aspecten van het topsportleven. Luister naar inspirerende verhalen, wat erbij komt kijken om je als sporter uit te spreken over belangrijke thema’s, hoe tegenslagen andere wegen openen en hoe je zonder de allerbeste te zijn als team heel veel kan bereiken. De onderwerpen kunnen inspelen op de actualiteit of naar wens van de klant.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Siem de Jong

Wat klanten zeggen over
Siem de Jong

Sprekers zoals Siem de Jong

Siem de Jong boeken?