Theo Janssen

Voormalig voetballer bij o.a. FC Twente, Ajax en het Nederlands Elftal

Theo Janssen behoort tot de meest kleurrijke en uitgesproken mensen uit de Nederlandse voetbalwereld. De authentieke Arnhemmer, geboren in de volksbuurt Het Broek, doet doorgaans wat hij wil en zegt wat hij wil zeggen. Als begaafde middenvelder met schitterende traptechniek beleefde hij mooie Europese avonturen met ‘zijn’ Vitesse, werd hij kampioen met FC Twente (2010) en Ajax (2012), speelde hij vijf keer voor Oranje en werd hij in 2011 uitgeroepen tot ‘Voetballer van het jaar’ in de eredivisie. Tegenwoordig maakt hij als voetbalanalist indruk met zijn heldere, duidelijke én humoristische visie op het voetbalspelletje, zoals hij dat ook doet tijdens zijn boeiende lezingen. In presentaties op basis van interview met Eddy van der Ley blikt Theo terug op zijn carrière, waarbij de meest spraakmakende anekdotes naar voren komen.

Theo Janssen groeide op in de Arnhemse volkswijk Het Broek en begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Vitesse 1892. In 1995 maakte hij de overstap van de amateurclub naar de profclub Vitesse. Na het doorlopen van verschillende jeugdelftallen, maakte Theo zijn debuut in het eerste elftal op 9 december 1998. Totaal speelde Theo 206 wedstrijden voor de club uit Arnhem.

Na tien seizoenen bij Vitesse volgden drie succesvolle seizoenen bij FC Twente, waar hij in 2010 de landstitel en de Johan Cruijff Schaal won. En in 2011 won Theo de KNVB Beker en ontving hij de Gouden Schoen voor Beste voetballer van het jaar in de Eredivisie. In 2011 vertrok Theo naar Ajax, hier werd hij opnieuw landskampioen. In 2012 keerde hij terug naar Vitesse, waar hij zijn laatste twee seizoenen speelde als professioneel voetballer. In zijn gehele carrière kwam Theo vijf keer uit voor het Nederlands Elftal.

Nadat hij zijn professionele voetballoopbaan had beëindigd, werkte hij enkele jaren als scout en bekleedde hij verschillende rollen van assistent-trainer en hoofdtrainer bij jeugdteams bij Vitesse. Sinds 13 oktober 2022 opereert hij als assistent van  het eerste elftal van Vitesse.

Na zijn voetbalcarrière, stapte Theo ook de wereld van de media in. Tijdens het WK voetbal in 2014 verscheen hij regelmatig als gast in VI Oranje. Daarnaast fungeerde hij als analist bij wedstrijden van de UEFA Europa League en was hij een tijdlang te zien in het programma VTBL. Vanaf 2019 vervulde Theo de rol van voetbalanalist bij NOS Studio Voetbal, waarbij hij ook tijdens grote toernooien als analist optrad. Op 1 juni 2022 werd aangekondigd dat hij zijn aflopende contract bij de NOS niet zou verlengen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Theo Janssen inhuren als spreker?

Op basis van een interview met Eddy van der Ley gaat de voormalig voetballer Theo Janssen in op zijn carrière als voetballer en coach. Als speler en coach van verschillende elftallen kan Theo inspirerend vertellen over zijn ervaring en thema’s zoals teambuilding. Als mediapersoonlijkheid staat Theo bekend om zijn levendige persoonlijkheid en uitgesproken mening. Met grappige anekdotes, maar ook zeker met een serieuze noot blikt hij terug op zijn succesvolle carrière als voetballer.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Theo Janssen

Wat klanten zeggen over
Theo Janssen

Sprekers zoals Theo Janssen

Theo Janssen boeken?