Sjoerd Marijne

Voormalig bondscoach hockeyteam India

Sjoerd had een droom om met het dameshockey van India een medaille te winnen op de Olympische Spelen in Tokio. Hij werkte met dames die hij niet begreep en in een niet sport cultuur zonder zijn familie creëerde hij een high-performance cultuur waarin elk individu werd gepusht om haar potentieel te bereiken. Hij won geen medaille maar iets veel groters en dat is de harten van alle Indiërs en inspireerde 1,3 miljard mensen die een team zagen dat geen wedstrijd won op de OS in Rio en nu als 4e eindigde en geschiedenis schreef voor India.

‘Dromen kunnen werkelijkheid worden als je maar blijft geloven in jezelf en nooit opgeeft. Voor mij heet dit Willpower, hoe graag wil je iets bereiken? Doen wat je zegt dat je gaat doen is het verschil tussen wel of niet succesvol zijn.

"Een compliment is de basis voor de volgende stap"

Als speler werd Sjoerd Marijne tweemaal kampioen van Nederland met Den Bosch, namelijk in 1998 en 2001. Door een chronische knieblessure moest hij na tien jaar stoppen met hockeyen op het hoogste niveau. Zijn grote droom als speler was de Olympische Spelen te halen maar toen hij inzag dat dit niet ging gebeuren is hij zich vol op het coachen gaan storten om op die manier toch zijn droom te verwezenlijken.

Van september 2015 was hij een jaar lang de coach van het Nederlands vrouwenhockeyteam waarmee hij tijdens het EK in Engeland de tweede plaats behaalde waarna ontslag volgde. In 2017 werd hij bondscoach van de Indiase vrouwen maar na 6 maanden al doorgeschoven naar de mannen om vervolgens 9 maanden later weer coach te worden van de Indiase vrouwen.

Het team en Sjoerd hebben persoonlijk veel tegenslagen gehad in die 4,5 jaar, maar die tegenslagen hebben hen sterker gemaakt en uiteindelijk gemaakt tot een team dat nooit opgeeft. In zijn lezing neemt hij je mee hoe deze tegenslagen geholpen hebben om zijn droom en die van zijn meiden uit te laten komen.

Omdat Sjoerd ook ondernemer is en bij meerdere bedrijven betrokken is, kan hij precies de overeenkomsten aanwijzen en waar beide werelden van sport en bedrijfsleven van elkaar kunnen leren.

Zijn verhaal gaat niet alleen over hoe je je droomdoel kunt bereiken, maar het is ook een verhaal over hoe je jezelf kunt pushen in moeilijke tijden zoals we die nu allemaal doormaken. Hij zat anderhalf jaar opgesloten in het trainingscentrum waar je niet naar buiten mocht maar elke dag maakte hij er het beste van, want hij had een droom en hij had de wilskracht om deze droom waar te maken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Sjoerd Marijne inhuren als spreker?

In zijn presentaties neemt Sjoerd je mee vanuit zijn passie en gedrevenheid hoe hij zijn droom werkelijkheid heeft laten worden en hoe jij dit als persoon en bedrijf ook voor elkaar kan krijgen. Hij heeft dit proces aangepakt door kritisch naar zichzelf te zijn en een high performance cultuur te creëren  in een zeer uitdagende omgeving waar alles anders is dan Nederland. Sjoerd is inzetbaar voor het geven van presentaties over omgaan met tegenslagen, werken in een andere cultuur, het beste uitjezelf en je omgeving halen en het neerzetten van een high performance cultuur. Aspecten als het selecteren van een team en samenwerken komen aan bod. Dankzij zijn jarenlange ervaring als speler, coach en ondernemer weet Sjoerd hoe het is om zowel op het veld als naast het veld leiding te geven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sjoerd Marijne

Wat klanten zeggen over
Sjoerd Marijne

Sprekers zoals Sjoerd Marijne

Sjoerd Marijne boeken?