Steijn Spreij

Performance Analist

Steijn Spreij is sinds 2011 werkzaam als Performance Analist. Zijn focus is het meten van de prestaties door middel van data en technologie. Het ondersteunen van teams en organisaties op weg naar succes drijft Steijn enorm. Die rol vervulde hij onder andere bij de hockeybond tijdens het WK 2014 en de Olympische Spelen 2016. In 2013 maakte Steijn de stap naar de voetbalbond KNVB waar hij verantwoordelijk is voor de Performance Analyse bij het Nederlands Elftal.

"Data, de tafelheer van je organisatie"

Steijn Spreij begon zijn carrière als coach en Performance Analist in het hockey. Als coach werkte hij voor vele clubs in de Nederlandse competitie en met de nationale teams O16, O18 en het Jeugd Olympisch Team. Als analist werkte hij in de staf van de Nationale hockey mannen en vrouwen, waarmee hij deel nam aan twee EK’s, een WK en de Olympische Spelen. In 2013 begon Steijn ook bij de voetbalbond als analist tijdens het EK van Jong Oranje in Israël. Na het Europees kampioenschap trad hij in dienst bij de KNVB als Performance Analist van het Nederlands Elftal, waar hij onder andere deel uit maakte van de staf tijdens het WK in 2014. Als Performance Analist zet Steijn video, data en technologie in voor onder andere wedstrijdanalyse, scouting en speler monitoring. Op dit moment is Steijn naast Performance Analist van het Nederlands Elftal tevens verantwoordelijk voor de afdeling Performance Analyse en Technologie binnen de KNVB.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Steijn Spreij inhuren als spreker?

In zijn presentaties geeft Steijn een kijkje in de keuken van performance management in een high performance sport omgeving. Hierbij geeft hij antwoord op vele vragen: Hoe zorg je ervoor dat je een team optimaal laat opereren? Structuur van de organisatie, beleid, visie, uitgangspunten, maar ook welke data is er beschikbaar, hoe verzamelen ze deze data en met welke technologieën? En hoe wordt deze data geïmplementeerd in het proces om als team maximaal te presteren?

Kortom: wat kunnen we leren uit de top-hockey en -voetbal inzichten die op basis van data verkregen worden?

En misschien nog veel interessanter: wat kun je met data in jouw organisatie? Hoe gaat een transitie naar data gedreven werken en data infrastructuur binnen een organisatie? Wat is belangrijk, wat kunnen uitgangspunten zijn, waar liggen gevaren? Hoe bouw je een team / afdeling op dit gebied? Welke functies/ kennis/ domeinen zijn belangrijk voor nu en de toekomst? Waar moet je rekening mee houden bij gebruik van “live”data? En tenslotte geeft hij ons zijn kijk op de ontwikkelingen op het gebied van Performance Analyse en Technologie.

Het belooft een interactieve lezing te worden want Steijn gaat graag in gesprek met zijn publiek en speelt in op de vragen die er zijn.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Steijn Spreij

Wat klanten zeggen over
Steijn Spreij

Sprekers zoals Steijn Spreij

Steijn Spreij boeken?