Sven Nys

Voormalig Wereldkampioen veldrijden

Sven Nys beter bekend als “de Kannibaal van Baal” is een van de beste veldrijders ooit. Hij behaalde een recordaantal van meer dan 300 officiële overwinningen, waaronder tweemaal Wereldkampioen en negen keer kampioen van België. In 2016 stopt hij met veldrijden. Hij werd ploegmanager van veldritploeg Telenet-Fidea Lions en heeft hij het Sven Nys Cycling Center opgezet.

Sven Nys werd in 1976 geboren in België. Op achtjarige leeftijd begon hij met BMX’en, waarmee hij acht landelijke titels won voordat hij begon met veldrijden. In 1995 won hij zijn eerste prijs op het landelijke junioren kampioenschap. Het talent werd bekend. Op zijn tweeëntwintigste was hij al tweemaal wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In zijn eerste seizoen als prof behaalde hij veertien overwinningen. Zijn beste jaar beleefde hij in 2006-2007, waarin hij maar liefst 30 maal de overwinning naar zich toe trok. Hij won nog negen keer het Belgisch kampioenschap en twee keer het Wereldkampioenschap. Sven deed sinds 2005 ook steeds vaker mee aan mountainbike wedstrijden. Ook hierin werd Sven vijfmaal Belgisch kampioen en nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. In 2008 haalde hij een negende plaats in Peking en in 2012 moest hij vanwege materiaalpech opgeven. In 2016 nam hij afscheid van het veldrijden in het Sportpaleis in Antwerpen. Na zijn afscheid bleef hij in de wielerwereld actief als ploegmanager van veldritploeg Telenet-Fidea Lions. Ook startte hij het Sven Nys Cycling Center op en is hij commentator en analist op Sporza.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Sven Nys inhuren als spreker?

De ervaringen die Sven Nys heeft opgedaan in zijn carrière vormen de basis voor de lezingen en presentaties die Sven geeft. In zijn presentatie geeft hij een overzicht van zijn carrière, met aandacht voor de factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar- en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Hoe heeft hij zijn carrière opgebouwd? Welke skills heb je nodig voor een glansrijke carrière? Hoe kan je iets negatief omzetten in iets positief? Hoe kan sport mensen verbinden met elkaar? In zijn verhaal komen de belangrijkste elementen aan bod zoals teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid. Naast lezingen en presentaties is Sven inzetbaar voor wielerclinics waarin hij de groep mee neemt in de wereld van het veldrijden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sven Nys

Wat klanten zeggen over
Sven Nys

Sprekers zoals Sven Nys

Sven Nys boeken?