Niki Terpstra

Voormalig wegwielrenner en ondernemer

Niki Terpstra is een echte winnaar op de wielrenfiets. Hij wil altijd het beste uit zichzelf en zijn ploeg halen. Met zijn ervaring, enthousiasme en gedrevenheid hoopt hij mensen te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Hij neemt je mee in zijn vele wielersuccessen en een kijkje achter de schermen in de wondere wereld van de wielersport.

Niki staat bekend om zijn authentieke uitspraken. Als pensionado van het wielrennen richt Terpstra zich nu op het ondernemerschap in combinatie met zijn gravel carrière. Tevens heeft Niki een eigen kledinglijn SpeedOnWheels, speciaal voor de fanatieke wielrenners.

"Als je wint, heb je vrienden"

Niki begon zijn wielercarrière op de baan, waar hij vele successen behaalde. Hij werd onder meer tweede op het WK Baanwielrennen in 2005 op de ploegenachtervolging en hij werd viermaal Nederlands kampioen.

In 2007 maakte Niki de definitieve overstap naar het wegwielrennen, toen hij een contract tekende bij het Duitse MILRAM. In dienst van deze ploeg behaalde Niki diverse overwinningen door de bergtrui te winnen in de Ronde van Duitsland en door in de derde etappe van de Dauphiné Libéré als eerste over de finish te komen.

Begin 2011 tekende Niki een contract bij Quick-Step, waar hij in dienst van deze Belgische ploeg in 2012 gelijk Dwars door Vlaanderen won. Ook werd Niki in 2010 en 2012 Nederlands kampioen op de weg en eenmaal wereldkampioen ploegentijdrit met Quick Step.

Op 13 april 2014 behaalde Terpstra de grootste overwinning uit zijn carrière door Parijs-Roubaix te winnen. Later in dat jaar werd hij wederom Nederlands kampioen op de weg. Op 25 september 2016 werd Terpstra de winnaar van de Nederlands-Belgische Eneco Tour.

In zijn laatste jaar voor Quick Step behaalde Niki nogmaals een overwinning in een prachtig ‘monument’ – hij kroonde zich op sublieme wijze op 1 april 2018 tot winnaar van Ronde van Vlaanderen. Nadat Niki nog enkele jaren voor het team Direct Energie en later Team TotalEnergies heeft gereden, weet hij in 2022 de Zesdaagse van Rotterdam te winnen en deelt hij op social media gelijk daarna mede dat hij een punt achter zijn professionele wielercarrière gaat zetten. Stil zitten doet Niki echter niet – hij heeft zich na zijn carrière gelijk toegelegd op een gravel carrière.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Niki Terpstra inhuren als spreker?

Niki Terpstra neemt je mee in zijn unieke verhaal over het leven als profwielrenner, in combinatie met zijn behaalde successen. Aan de hand van interessante anekdotes uit zijn verleden en de winst van o.a. de wielermonumenten Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, weet Niki als geen ander hoe het eraan toegaat in de top van de wielersport. Naast het delen van zijn hoogtepunten deelt Terpstra ook zijn dieptepunten, hoe hij herstelde na een harde valpartij en welke wijze lessen hij daaruit heeft gehaald.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Niki Terpstra

Wat klanten zeggen over
Niki Terpstra

Sprekers zoals Niki Terpstra

Niki Terpstra boeken?