Mathieu van der Poel

Wielrenner en veldrijder

Mathieu van der Poel is een professionele Nederlandse fietser, maar hij is geboren in België. Mathieu komt uit een echte wielrenfamilie. Net als zijn vader Adrie van der Poel, is Mathieu in het veldrijden actief, als wegwielrenner en op de mountainbike. In 2015, 2019 en 2020 werd Mathieu van der Poel Wereldkampioen veldrijden en won hij na een indrukwekkende sprint de Amstel Gold Race in 2019.

"Your only limit is you!"

In 1995 werd Mathieu van der Poel in België geboren. De zoon van wielrenner en veldrijder Adrie van der Poel groeide op in een echte fietsfamilie. Toch begon hij met voetballen en mocht hij enkele keren mee trainen bij voetbalclub Willem II. Vanaf het veldseizoen 2009-2010 fietste Mathieu bij de nieuwelingen. Op het nationaal kampioenschap kwam hij echter net te kort voor de titel en eindigde als tweede. Het jaar daarna zorgde Mathieu van der Poel voor een bijzondere prestatie. Hij stond aan de start van 29 veldritten en wist deze allemaal, als winnaar te eindigen, waaronder ook de wedstrijd om de nationale titel. In 2011 bewees Mathieu bijzonder veel talent te hebben. Hij werd op het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen kampioen tijdrijden op de weg. Het was daarom tijd om naar de junioren te gaan waar hij een jaar later gelijk Nederlands en Europees kampioen werd. In het seizoen 2012-2013 won hij alle dertig wedstrijden waar hij aan de start stond waaronder het NK, EK en WK veldrijden. Een jaar later was het dus tijd voor de volgende stap om bij de beloften te gaan koersen. Ook hier kon Mathieu van der Poel weer met de beste mee. Als belofte kwam hij af en toe al uit bij kleine wedstrijden voor elite. Tijdens zijn eerste rit maakte hij meteen indruk door tweede te worden. Hij won het NK en besloot toen om definitief voor de elite te gaan rijden. Zijn eerste officiële wedstrijd bij de elite tijdens de GP Adrie van der Poel (vernoemd naar zijn vader) won hij gelijk. Een week later werd Mathieu van der Poel op twintig jarige leeftijd zelfs wereldkampioen veldrijden. Een prestatie voor in de boeken, want hij is nu de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Nu komt Mathieu van der Poel uit voor het team van Beobank-Corendon en behoort hij bij iedere veldrit weer tot de favorieten. In 2019 wist Mathieu na een indrukwekkende eindsprint de Amstel Gold Race 2019 op zijn naam te schrijven. Dit droeg er mede aan bij dat hij in december 2019 uitgeroepen werd tot NOCNSF Sportman van het Jaar. In 2020, 2021 én 2023 onderstreepte Van der Poel zijn kwaliteiten als veldrijder door het WK andermaal te winnen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Mathieu van der Poel inhuren als spreker?

Mathieu van der Poel is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Tijdens een interview geeft hij antwoord op al u vragen. Als geen ander weet hij wat er nodig is om de top te bereiken. Ook kan Mathieu van der Poel u en uw collega’s/vrienden een clinic veldrijden verzorgen. Hij kan u alles vertellen over de technieken en tactieken die nodig zijn in de top van het veldrijden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Mathieu van der Poel

Wat klanten zeggen over
Mathieu van der Poel

Sprekers zoals Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel boeken?