Leoni Blokhuis

Zaakwaarnemer in het vrouwenvoetbal

Leoni Blokhuis was de eerste ondernemer in het Nederlandse vrouwenvoetbal. In 2013 schreef ze historie met de eerst betaalde transfer in de geschiedenis van Nederlandse vrouwenvoetbal: Sherida Spitse (recordinternational van de OranjeLeeuwinnen) werd verkocht aan de Noorse club LSK. In haar rol als zaakwaarnemer pionierde Leoni in het vrouwenvoetbal. Grenzen moesten doorbroken worden. Iets wat we ons tegenwoordig nauwelijks meer kunnen voorstellen, want het vrouwenvoetbal staat op de kaart. Leoni is internationaal toonaangevend in haar vak en schakelt wekelijks met topclubs om uiteindelijk de beste deal te kunnen maken voor de speelsters en coaches die ze begeleidt met haar bureau FlowSports. Het brein en de drijvende kracht achter aansprekende transfers in het vrouwenvoetbal.

"Football is a big interest, and a small world"

Leoni Blokhuis groeide op als jong zusje van twee broers met wie ze wekelijks mee naar het voetbal ging. Zelf voetballen zat er voor haar als meisje niet in, maar haar droom om ooit iets in het voetbal te gaan doen werd daar wel geboren. Het bleek destijds een illusie om in de voetbalwereld ervaring op te doen of stage te kunnen lopen. In 2012 besloot ze het daarom zelf te gaan doen en richtte haar eigen bureau op: FlowSports, een managementbureau in het vrouwenvoetbal. Leoni moest pionieren en liep dagelijks tegen de verschillen aan tussen het mannen- en vrouwenvoetbal. Verschil in beleid en regelgeving bij clubs en bonden, en ook verschil in aandacht, acceptatie en middelen. In 2013 schreef ze geschiedenis met de eerst betaalde transfer in de historie van Nederlandse vrouwenvoetbal: Sherida Spitse (recordinternational van de OranjeLeeuwinnen) werd verkocht aan de Noorse club LSK. Een historisch moment, dat in schril contrast stond met de vele betaalde transfers en miljoenen in het mannenvoetbal. Leoni was in een sport gesprongen waar seinen op rood stonden, de bereidheid ‘nul komma nul’ was en geen geld mee te verdienen was. Leoni sprong simpelweg vanwege haar enorme passie en geloof in het vrouwenvoetbal. Tot op de dag van vandaag is die passie aanwezig en heeft Leoni op haar eigen manier haar plaats in het voetbal veroverd. Een wereld waar achter de schermen heel veel schuil gaat en waar aan de voorkant vele mensen wekelijks van genieten. Dat maakt voetbal én het verhaal van Leoni zo interessant.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Leoni Blokhuis inhuren als spreker?

Leoni staat internationaal bekend als de expert in het vrouwenvoetbal. Zij kan ingehuurd worden als spreker voor diverse thema’s: een uniek inkijkje in het vak als zaakwaarnemer en achter de schermen in het voetbal. Over ondernemerschap in een snelgroeiende sport.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Leoni Blokhuis

Wat klanten zeggen over
Leoni Blokhuis

Sprekers zoals Leoni Blokhuis

Leoni Blokhuis boeken?