Daphne van Domselaar

Keepster OranjeLeeuwinnen & FC Twente

Daphne van Domselaar beleefde een bijzondere zomer in 2022. In juni van 2022 was de keepster van FC Twente voor het grote publiek nog onbekend en dacht ze in de schaduw, op de bank, ervaring op te doen op het EK. Daphne moest tijdens het EK invallen en was een van de uitblinkers van het team. Daphne keept en praat met een glimlach. Beide doet ze op een heel natuurlijke en nuchtere manier.

Daphne van Domselaar groeide op in Langedijk, een dorpje boven Alkmaar, regio West-Friesland. Voetballen deed Van Domselaar altijd al op school en in de buurt. Via school probeert Van Domselaar andere sporten. Schermen, kickboksen en volleybal, waar ze aanleg voor blijkt te hebben.

Na het behalen van meerdere zwemdiploma’s en een kortstondige volleybalcarrière, meldde Van Domselaar op 11-jarige leeftijd aan bij LSVV, de Langedijker Sport Vereniging Voorwaarts. Ze komt in een meisjesteam, waar ze geen vaste keeper hebben en dus om de beurt onder de lat staan. In de tweede wedstrijd kwam Daphne op doel en ze is daar nooit meer uitgegaan.

Na vijf jaar LSVV pikt Telstar het keeperstalent op. In 2017 haalt toenmalig trainer Tommy Stroot haar over om naar FC Twente te gaan. In Enschede dwong ze al op jonge leeftijd een basisplaats af en heeft ze haar prijzenkast in de afgelopen jaren aardig gevuld: 3x landskampioen van Nederland, 2x winnaar Eredivisie Cup en onlangs werd daar de Super Cup aan toegevoegd.

Op 19 februari 2022 maakte Van Domselaar haar debuut bij de OranjeLeeuwinnen op het Tournoi de France in het met 3-0 gewonnen duel tegen Finland. Afgelopen zomer op het EK, in de eerste groepswedstrijd tegen Zweden, mocht Van Domselaar in de 22ste minuut voor het eerst haar opwachting maken op een groot eind toernooi. Sindsdien mag Van Domselaar zich eerste keeper van het Nederlands Elftal noemen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Daphne van Domselaar inhuren als spreker?

Daphne van Domselaar is inzetbaar voor het geven van clinics. Dit kunnen voetbalclinics zijn, maar ook specifiek keepersclinics. Ze kan als geen ander jong en oud de fijne kneepjes van het keepersvak leren. Ze is vrolijk en sterk op inhoud. Daarnaast is Van Domselaar beschikbaar voor het geven van presentaties op basis van interviews, Q&A’s en meet & greets.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Daphne van Domselaar

Wat klanten zeggen over
Daphne van Domselaar

Sprekers zoals Daphne van Domselaar

Daphne van Domselaar boeken?