Wilco Dekker

Technologie Strateeg, ontdekkingsreiziger en avonturier

Wilco Dekker is een gepassioneerd bergbeklimmer en stond op 23 mei 2019 op de top van de wereld. Hij is tevens technologie strateeg en heeft daarnaast twee jaar voor Artsen zonder Grenzen in Congo gewerkt. Hij is een inspirator voor velen en heeft een rotsvaste overtuiging dat je meer kan dan je bij voorbaat denkt. Hij heeft een uitzonderlijke interesse in het ontdekken van nieuwe gebieden met als doel te blijven leren en jezelf nog beter te leren kennen. Hij is nieuwsgierig, stapt graag uit zijn comfortzone en inspireert met zijn verhalen om (nog) meer uit jezelf te halen.

"Kijk verder dan de horizon, kijk omhoog, er gebeurt daar iets magisch!"

Zijn voorliefde voor reizen is Wilco Dekker met de paplepel ingegoten. Wat begon op een veldbedje op de Veluwe toen hij een paar maanden oud was, is uitgegroeid tot de reis naar de Mount Everest in april 2019. Alles wat daartussenin is gebeurd, heeft bijgedragen tot wie hij nu is met een rotsvaste overtuiging dat we veel meer kunnen dan we denken.

Wilco Dekker beklom al vele bergen en werd gegrepen door de magie tijdens zijn beklimming van de Kilimanjaro in 2001. Hij reisde de wereld over en in 2012-2013 werkte Wilco als techisch logistieker in Congo en de Centraal Afrikaanse Republiek voor Artsen zonder Grenzen. Dat bracht hem het inzicht dat je met heel weinig ook gelukkig kan zijn door dicht bij jezelf te blijven. In 2014 richtte hij zich op het expeditieklimmen. Hij heeft ondertussen bijna elke hoogste berg van alle zeven continenten beklommen, de Seven Summits. Met nog één te gaan lonkt Antarctica. Een volgende stap uit zijn comfortzone.

Als technologie strateeg kijkt Wilco vijf tot zeven jaar vooruit waar we als maatschappij naar toe bewegen en adviseert in de technologieën die nodig zijn om ons staande te houden in een exponentieel snelgroeiende wereld. Denk aan Big Data, IoT, Kunstmatige Intelligentie, 5G, Robotica en Quantum Computing. De link met de Mount Everest is snel gelegd: deze moeilijk materie lijkt complex maar met de juiste instelling, inzicht en aanpak is ook deze ogenschijnlijk duizelingwekkende berg aan complexiteit te overwinnen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wilco Dekker inhuren als spreker?

Wilco Dekker is inzetbaar als inpirerende keynote spreker. Hij vertelt over hoe iets schijnbaar onmogelijks toch mogelijk kan worden. Zijn inspirerende verhaal neemt de luisteraar mee naar de voorbereiding van de beklimming van de Mount Everest en de ontberingen tijdens de beklimming naar de top. Vergezeld van toepasbare analogieën met het bedrijfsleven. Op verzoek kunnen raakvlakken met Artsen zonder Grenzen en toekomstige ontwikkelingen worden meegenomen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wilco Dekker

Wat klanten zeggen over
Wilco Dekker

Sprekers zoals Wilco Dekker

Wilco Dekker boeken?