Wilf O’Reilly

Discipline manager KNSB Shorttrack en ondernemer

Tijdens de Olympische Winterspelen 1988 won shorttracker Wilf O’Reily goud op zowel de 500 meter als de 1000 meter. Shorttrack was echter een demonstratiesport. Vier jaar later, in 1992, werd de sport toegevoegd aan het officiële programma. Na zijn carrière werd hij bondscoach van de Nederlandse shorttrackselectie, commentator van Olympische shorttrack en langebaanwedstrijden op de BBC en lid van de ISU Shorttrack Management Commissie. Daarnaast was hij ondernemer en onder andere eigenaar van het sportdrankje ‘Gatorade’.

"Kan niet bestaat niet"

Wilf O’Reilly is in 1964 geboren in Birmingham, Engeland. Inmiddels woont hij sinds 1996 in Nederland waar hij een gezin met twee kinderen heeft. Wilf wordt bekend als shorttracker op de Olympische Spelen van 1988. Hij wint hier zowel de 500 meter als de 1000 meter. In 1990 wint hij zilver op het wereldkampioenschap shorttrack in Amsterdam en in 1991 wint hij goud op het wereldkampioenschap in Sydney. Toen Shorttrack in 1992 een Olympische sport was geworden, werd hij vijfde. In 1996 werd hij geridderd door Queen Elisabeth daarna is hij gestopt met topsport en is hij bondscoach geworden van Nederland tot 1999.

Wilf heeft een passie voor ondernemen en heeft verschillende ondernemingen gehad zoals ‘Gatorade’ en ‘Get Sampled’. Wilf was tijdens de winterspelen van 2006 en 2010, 2014 en 2018 op de BBC te zien als commentator en analist bij shorttrack en het langebaan schaatsen. Daarnaast is hij sinds 2006 Discipline Manager Shorttrack van de KNSB. Hij heeft de opkomst van shorttrack in de laatste vijftien jaar meegemaakt shorttrack begon in 2006 met drie minuten zendtijd op de NOS (per seizoen) en op de dag van vandaag is dat tot wel meer dan 25 uur per seizoen. Wilf heeft zijn bijdrage geleverd in het veranderen van een ‘schaatsland’ naar een ‘schaats- en shorttrackland’. Sinds 2006 werkt Wilf aan het nog verder ontwikkelingen van shorttrack in Nederland. Dit zowel sporttechnisch (breedtesport als topsport) talentontwikkeling, vernieuwen en een bijdragen leveren om een shorttrack legacy achter zich te laten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Wilf O’Reilly inhuren als spreker?

Wilf O’Reilly is inzetbaar als spreker, ‘problem solver’ of inspirator voor je bedrijf. Hij vertelt onder andere over zijn ervaring als ondernemer en de combinatie met topsport, het neerzetten van een visie, het proces dat daarbij komt kijken en het maken van verschil. De risico’s en de uitdagingen die spelen in het leven van een topsporter of ondernemer. Wilf maakt de juiste brug tussen de sportbranche en het bedrijfsleven, onder andere over ‘het maken van een team’. De nodige smeerolie creëren binnen een team, om een team optimaal te laten functioneren. Met daarbij het gebruik van artificiële intelligentie over de data die wordt verzameld rondom shorttrack en de groei van de sport van 1996 tot op het heden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wilf O’Reilly

Wat klanten zeggen over
Wilf O’Reilly

Sprekers zoals Wilf O’Reilly

Wilf O’Reilly boeken?