Suzanne Schulting

Olympisch kampioene shorttrack

Op de Spelen in PyeongChang maakte Suzanne haar debuut en schreef ze direct sporthistorie door als eerste Nederlander olympisch goud te pakken bij het shorttrack. Vier jaar later won ze in Beijing vier medailles. Op een sensationele manier wist ze haar titel op de 1500 meter te prolongeren en pakte ze voor het eerst in de geschiedenis goud op de relay. In december 2018 werd Suzanne verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Ze groeide op in het dorpje Ulesprong bij Tijnje maar woont inmiddels al enkele jaren in Heerenveen. In de jaren 2013 tot en met 2016 schaatste Suzanne meerdere Wereldkampioenschappen shorttrack voor junioren waarbij 2016 het meest succesvol was. In Sofia stond zij in totaliteit vier keer op het podium waarbij zij haar eerste individuele Wereldbekermedaille wist te veroveren.
Het seizoen 2016-2017 begon voor Suzanne net zo succesvol als het voorgaande seizoen eindigde. Op het eerste Wereldbekerweekend in Calgary won ze een bronzen medaille op de 1500 meter. Later dit weekend veroverde ze nog eens een brons op de 1000 meter en pakte ze zilver met de 3000 meter aflossing. Suzanne maakt in 2018 haar debuut op de Olympische Spelen. Ze won het allereerste shorttrack goud voor Nederland. Op de 1000 meter pakt ze in de finale de winst en wordt daarmee Olympisch Kampioen. Daarnaast pakte Suzanne samen met de Nederlandse ploeg op de Relay brons door twee straffen in de A-finale. In 2021 tijdens het WK shorttrack prolongeerde zij haar Allround titel. Ze behaalde goud op de 500m, 1000m, 1500m en Relay.

Op de Olympische Spelen Peking 2022 was Suzanne goed voor maar liefst 4 medailles, 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen. Ze is hiermee Nederlands succesvolste shorttrackster ooit, geen Nederlandse shorttracker won ooit zoveel medailles.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Suzanne Schulting inhuren als spreker?

Suzanne Schulting kan door haar Olympische ervaring en spontaniteit op een leuke manier vertellen hoe zij omgaat met tegenslagen, het stellen van doelen, innovatie en hoe het is om een gouden plak te winnen! Suzanne is beschikbaar voor interviews, clinics en trainingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Suzanne Schulting

Wat klanten zeggen over
Suzanne Schulting

Sprekers zoals Suzanne Schulting

Suzanne Schulting boeken?