Andy van der Meijde

Voormalig voetballer van AFC Ajax

Andy van der Meijde (1979) werd in Nederland bekend als profvoetballer van Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton, PSV en het Nederlands elftal.  Nadat hij zijn opzienbarende memoires door schrijver Thijs Slegers in de bestseller ‘Geen Genade’ liet optekenen, keerde de ex-international als realityster terug in de schijnwerpers.

"Leef niet om te werken, maar werk om te leven!"

Andy van der Meijde speelde in zijn carrière voor Ajax, FC Twente, Internazionale en Everton. Vooral bij Ajax kende hij grote successen. Nog voor zijn dertigste verjaardag raakte Andy van der Meijde dankzij drank, drugs en een buitengewone belangstelling voor vrouwen de weg kwijt in de voetbaljungle. De topvoetballer verdwaalde in een wereld van teveel geld en aandacht, wat uiteindelijk ten koste ging van zijn prestaties. Desondanks speelde Andy toch nog 17 interlands voor het Nederlands elftal waarin hij één doelpunt maakte.

Zijn pieken en dalen leverden Nederland wel één van de spectaculairste voetbalboeken uit de geschiedenis op. De openheid waarmee Van der Meijde in de autobiografie “Geen Genade” over zijn leven durft te spreken, is bijzonder. Het boek werd een enorme bestseller, de filmrechten zijn niet voor niets verkocht. De vader van vijf dochters van drie verschillende vrouwen, stapt zonder schaamte door het leven. Dat is een onmisbare eigenschap in het reality-genre waarin hij tegenwoordig zichtbaar is. Ook in het sprekerscircuit, waarin Van der Meijde zo’n drie jaar actief is, maakt hij indruk door zonder omhalen zijn keuzes in het leven te bespreken. Eerlijkheid is zijn kracht, humor is een belangrijk wapen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Andy van der Meijde inhuren als spreker?

Andy van der Meijde is beschikbaar voor forums en panels en laat zich graag interviewen door Frank Stout of Barend van Deelen. De krankzinnige wereld van het topvoetbal en het leven in de spotlights, hebben het leven van de geboren Arnhemmer op wonderbaarlijke wijze gekleurd. Met zijn ontwapenende eerlijkheid en gevoel voor humor is Van der Meijde in staat om samen met de interviewer een originele kijk op de wondere wereld van het topvoetbal te creëren.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Andy van der Meijde

Wat klanten zeggen over
Andy van der Meijde

Sprekers zoals Andy van der Meijde

Andy van der Meijde boeken?