Yara van Gendt

Sportpsycholoog

Elke dag krijgt Yara energie van het het werken met teams, coaches, sporters, millennials, docenten en leerlingen om het optimale uit hun te halen en ervoor te zorgen dat zij lekkerder in hun vel zitten. Onderwerpen als het vinden van de juiste balans, duurzaam presteren en het omgaan met gedachten en emoties  komen veelvuldig aan bod. De doelgroepen waar Yara mee werkt hebben gemeen dat zij moeten piek presteren op hét moment. Yara maakt je tijdens haar lezing bewust van de invloed van je brein op jouw prestaties.

"Life is 10% what happens to us and 90% of how we react to it – Charles Swindoll"

Yara heeft na haar studie sport-en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam de Postacademische opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog voltooid aan de Vrije Universiteit. Tijdens haar studies heeft Yara o.a. bij het Centre of Excellence van de Football Federation Australia op het Australian Institute of Sport stage gelopen. Hieruit voortkomend heeft zij een handleiding geschreven over talentontwikkeling en een “monitoring tool” ontwikkeld. Het monitoren van sportpsychologische ontwikkeling heeft zij vervolgens gedaan de academie van SC Heerenveen. Als sportliefhebber heeft Yara meerdere Olympische Spelen bezocht en o.a. tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een lezing verzorgt bij het Monday Morning Breakfast van Konings en Keune.

Naast de begeleiding van presteerders schrijft Yara artikelen voor sportzorg.nl, NLcoach en andere platformen, verzorgt zij gastcolleges bij o.a. de Haagsche Hogeschool en geeft zij les in het vak Sport Psychology aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2020 is Yara bestuurslid van de Vereniging SportPsychologie Nederland (VSPN), waar zij sinds 2014 al lid is van de PR-commissie.

Yara werkt al jaren samen met sportpsychologe Afke van de Wouw, sinds 2019 vormen zij het maatschap WOUW Performance Coaching, waarmee zij projecten in de sport, gezondheidszorg en het bedrijfsleven uitvoeren. In 2021 is het boek uitgekomen dat Afke en Yara samen hebben geschreven voor geblesseerde sporters: Leren Revalideren, hoe je optimaal herstelt van je blessure en er sterker uit komt.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Yara van Gendt inhuren als spreker?

Met haar ervaring in de sport, het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven presenteert Yara over thema’s zoals sportpsychologie, piek presteren, samenwerken, weerbaarheid, stressmanagement, teambuilding, focus, mindset, motivatie en omgaan met emoties, blessures, burn-out, tegenslag en druk.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Yara van Gendt

Wat klanten zeggen over
Yara van Gendt

Sprekers zoals Yara van Gendt

Yara van Gendt boeken?