Rico Schuijers

Sportpsycholoog

Dr. Rico Schuijers staat bekend als een erkend topsportpsycholoog. Zo begeleidt hij sinds 2000 verschillende nationale teams en individuen tijdens de Olympische Spelen op weg naar medailles. Rico Schuijers werkt met verschillende topsporters, dirigenten, musici en ondernemers. Dit zijn stressbestendige beroepen waarop een bepaald moment een prestatie wordt verwacht. Gedurende zijn lezing weet hij als geen ander verbanden te leggen tussen topsport en het bedrijfsleven.

"Mentale Kracht, ontdek het geheim achter vele Olympische successen"

Dr. Rico Schuijers is gedurende de dag een gerenommeerd sportpsycholoog. Na zijn studie in Nijmegen is hij in 1990 een eigen onderneming begonnen. Hiermee was hij de eerste sportpsycholoog van Nederland. Daarnaast is hij in 2003 gepromoveerd aan de Sporthoschule in Keulen, Duitsland. Hij was in 2008 tot 2010 voorzitter van de vereniging van Sportpsychologie in Nederland en is voormalig lid van de Managing Council van de Internationale Society of Sports psychologie. Naast deze werkzaamheden heeft hij vanaf de Olympische Spelen in 2000 verschillende topsporters begeleid op weg naar Olympische medailles. Sporters waarmee hij o.a. heeft samengewerkt zijn Edith Bosch, Inge Dekker en Marleen Veldhuis. Ook begeleidde hij het gouden dames hockey en waterpoloteam. Ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2012 werd hij in 2010 door NOC*NSF aangesteld als Prestatie Manager Mentaal en sportpsycholoog voor individuele sporters en teams die deelnamen aan de Olympische Spelen in Londen. Rico staat ook bekend als uitgever van verschillende boeken gericht op sportpsychologie met de titels ‘Als het erom gaat’ en ‘mentale training in de sport’. Rico is ook grondlegger en ontwikkelaar van het programma Mentale Kracht bij de Nationale Politie.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Rico Schuijers inhuren als spreker?

Met zijn ervaring in zowel het topsport als het zakelijk wezen presenteert dr. Rico Schuijers over thema’s als presteren onder druk, stressmanagement, omgaan met veranderingen, teambuilding en ervaringsverhalen over het werken met topsporters gedurende een Olympisch traject. Ook geeft hij inspirerende workshops over motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Rico Schuijers

Wat klanten zeggen over
Rico Schuijers

Sprekers zoals Rico Schuijers

Rico Schuijers boeken?