Alyson Annan

Bondscoach van de Chinese hockeydames

Alyson Annan is op dit moment bekend als coach van de Nederlandse Hockeydames. Als hockey international kwam zij zelf maar liefst tweehonderdachtentwintig keer uit voor het nationale elftal van Australië. De voormalig speelster van het Australische team werd in 1998 en 2000 uitgeroepen tot FIH World Player of the Year. In 2014 werd ze de eerste vrouwelijke hockeycoach die aan de leiding stond bij de mannen van Amsterdam. In oktober 2015 werd ze benoemd tot bondscoach van de Nederlandse vrouwen. Alyson Annan is opnieuw uitgeroepen tot beste trainer van de wereld bij de vrouwen. Het is het derde jaar op rij dat zij deze prijs in ontvangst neemt.

Alyson Annan werd in Sydney geboren. De Australische hockeyster heeft een indrukwekkende loopbaan. Zo kwam ze 228 keer uit voor het Australische nationale team en scoorde in deze periode maar liefst 166 keer. In 1998 en 2000 werd ze uitgroepen tot de beste hockeyster van de wereld.  Met het Australische team veroverde ze goud tijden de Olympische Spelen van 1996 en 2000. Ze werd ook in 1994 en 1996 Wereldkampioen. In 2000 vertrok ze naar Nederland om te gaan spelen in Den Haag bij HC Klein Zwitserland. Eenmaal in Nederland verruilde Annan haar carrière als actief speelster al snel voor het trainerschap. Succes bleef ook hier niet uit. Met zowel de Amsterdam Dames als Heren 1 sleepte zij de landstitel binnen. Als assistent-coach van Mark Lammers nam zij met de Nederlandse Hockeydames deel aan de Olympische Spelen van Athene. In 2014 werd ze coach van de mannen van Amsterdam. Dit was een primeur omdat Annan de eerste vrouwelijke coach werd bij een mannen team. Later verruilde zij de mannen voor de Nederlandse vrouwenploeg, waarmee zij in 2016 deelnam aan de Olympische Spelen van Rio. Tijdens een bloedstollende finale werd na shoot-outs verloren van Groot-Brittanië. Een jaar later op het EK in Nederland wordt Alyson met de hockeydames Europees kampioen door te winnen van België. In 2021 won zij met de Nederlandse vrouwenploeg goud op de Olympische Zomerspelen in Tokio. Sinds mei 2022 is Alyson bondscoach van de Chinese hockeydames.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Alyson Annan inhuren als spreker?

Hockeycoach Alyson Annan inzetbaar voor lezingen en presentaties. Als coach kan ze u alles vertellen over teambuilding, coaching, leiderschap en motivatie. Daarnaast geeft Alyson hockey clinics, waarbij ze je graag de tips en tricks meegeeft om na afloop van de clinic mee aan de slag te gaan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Alyson Annan

Wat klanten zeggen over
Alyson Annan

Sprekers zoals Alyson Annan

Alyson Annan boeken?