Eva de Goede

Meervoudig Olympisch Kampioene hockey

Eva de Goede heeft ondanks haar jonge leeftijd al drie gouden Olympische medailles in haar prijzenkast. De allrounder van hockeyclub Amsterdam is de laatste jaren één van de dragende speelsters bij zowel haar club als bij het Nederlands elftal. Eva wint voor de tweede keer de prijs van Wereldspeelster van het Jaar, de prijs van Wereldspeelster van het Jaar 2019 werd door bondscoach Alyson Annan uitgereikt in Buenos Aires.

"Ever tried, Ever failed, No matter, Try again, Fail again, Fail better"

Eva de Goede heeft op jonge leeftijd al laten zien van grote waarde voor het Nederlandse vrouwenhockey te kunnen zijn. Ze speelt enkele jaren in de hoofdklasse, tegenwoordig bij hockeyclub Amsterdam. Echter voordat ze ook maar 1 minuut in de hoofdklasse speelde, maakte ze haar debuut en eerste doelpunt voor het Nederlands team. In juli 2006 was ze namelijk trefzeker tijdens een vriendschappelijk duel tegen India. Inmiddels is Eva de Goede in het Nederlands team een vaste waarde. Haar goede spel met de kenmerkende versnellingen is niet onopgemerkt gebleven. Velen zien in haar de toekomstig beste hockeyster ter wereld. Ze passeert met veel gemak een tegenstandster en is daardoor in staat om aanvallend een beslissende actie te maken. Vaker als aangever dan als afmaker. In haar jonge carrière heeft Eva de Goede inmiddels al meerdere prijzen gewonnen met het Nederlands team. Zo is ze inmiddels drievoudig Europees kampioen en heeft ze al drie Olympische Gouden medailles in haar prijzenkast hangen. In 2014 wint ze met het Nederlands damesteam het WK hockey in Den Haag. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro behaalt zij met het vrouwen hockeyteam een zilveren medaille. Na de Olympische Spelen in september 2016 besluit Eva om minimaal een jaar te stoppen en naar Zuid-Afrika te vertrekken waar haar vriend woont. In Tokio was ze weer fit en heeft ze samen met haar team onder leiding van Alyson Annan de goudenplak bemachtigd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Eva de Goede inhuren als spreker?

Eva de Goede is gedreven, gefocust en enthousiast. Tijdens hockeyclinics spoort Eva de deelnemers aan het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast is ze inzetbaar voor openingen, (reclame)campagnes en interviews.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Eva de Goede

Wat klanten zeggen over
Eva de Goede

Sprekers zoals Eva de Goede

Eva de Goede boeken?