Bas Nijhuis

Scheidsrechter Betaald Voetbal en ondernemer

De in Enschede geboren Bas Nijhuis begon op zijn vijftiende al met fluiten bij de amateurs. In 2005 floot hij zijn in eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Al snel wordt hij één van de topscheidsrechters van Nederland. Vanaf het jaar 2011 fluit hij ook in de Champions League. Naast scheidsrechter is Bas ook ondernemer. Bas was in het bezit van twee bakkerijen. Maar ook voor die tijd was hij al ondernemer, toen in zijn eigen slagerij.

"Acteren kun je tijdelijk, jezelf zijn altijd"

Bas Nijhuis wordt op 12 januari 1977 geboren in Enschede. Al op vroege leeftijd blijkt dat hij talent heeft als scheidsrechter. Vanaf zijn vijftiende fluit hij al officiële wedstrijden en het talent druipt er bij hem vanaf. Op zijn 28ste fluit hij zijn eerste Betaald Voetbal wedstrijd en daarna gaat zijn carrière erg snel. Op 18 oktober 2011 maakt Bas Nijhuis zijn debuut in de Champions League met de wedstrijd Olympiakos – Borussia Dortmund. Ook in de Nederlandse competitie krijgt hij steeds meer topwedstrijden toebedeeld vanuit de KNVB.

Naast scheidsrechter is Bas Nijhuis ook ondernemer. Na eerst een slagerij in beheer te hebben gehad, was Bas vanaf 2013 eigenaar van twee bakkerijen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Bas Nijhuis inhuren als spreker?

Bas Nijhuis is inzetbaar voor interactieve presentaties waarin hij videobeelden laat zien van de wedstrijden die hij fluit. Hoe lastig is het vak scheidsrechter eigenlijk? Hoe verloopt de communicatie met zijn assistenten? En wat vind hij van de huidige ontwikkelingen in scheidsrechtersland op het gebied van communicatie? Al deze onderwerpen komen naar voren. Naast zijn rol als scheidrechter speelt hij ook in op zaken waar een ondernemer mee te maken heeft.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bas Nijhuis

Wat klanten zeggen over
Bas Nijhuis

Sprekers zoals Bas Nijhuis

Bas Nijhuis boeken?