Hans Nieuwenburg

Manager van de Nederlandse waterpolomannen

In een boeiende presentatie vertelt oud-waterpolo-international en tweevoudig Olympiër Hans Nieuwenburg over de dromen van gouden medailles en hoe hij topsporters en teams vooruithelpt op weg naar Olympische roem in 2020, 2022 of zelfs 2032. Een luchtig verhaal over persoonlijke groei, teamontwikkeling, doelen stellen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Hans vertelt met humor, zelfspot en passie. Hans is daarnaast ook inzetbaar voor workshops en trainingen omtrent het 5 ringen­-businessplan

"Het echte goud ligt verborgen onder de weg die je hebt afgelegd"

Toen Hans Nieuwenburg acht jaar was droomde hij ervan ooit een keer Olympisch kampioen waterpolo te worden. De geboren Koudekerker kwam behoorlijk ver en bereikte ook daadwerkelijk twee keer de Olympische Spelen.

Hans Nieuwenburg heeft circa 250 interlands voor Oranje gespeeld en is als speler en coach van Polar Bears Ede in totaal zeven keer landskampioen geworden. Als waterpoloër heeft hij deelgenomen aan de Olympische Spelen van Barcelona en Atlanta en daarna was hij negen keer in een andere rol namens NOC*NSF actief bij de Spelen. In Tokio 2020 is Hans ook weer van de partij als persvoorlichter en supporter van TeamNL en verder steunt hij met hart en ziel de Olympische missie van de Nederlandse waterpoloteams.

Hans combineert zijn passie voor de Olympische Spelen met de kennis en ervaring die hij als topsporter, coach, teammanager en ondernemer heeft opgedaan. Daarmee wil hij ook bedrijven, overheden en andere organisaties inspireren en stimuleren om ‘samen met hun medewerkers en klanten voor goud te gaan’. In zijn presentaties, workshops en Dreamteam-dagen gaat Hans met de mensen op zoek naar het ‘geheim’ van succesvolle teams. Hoe je een team (weer) aan de praat krijgt of hoe je een ‘winnend’ team kunt worden én blijven!

Indien gewenst kan Hans zijn workshops en Dreamteam-dagen combineren met een introductie of training over Profile Dynamics. Hij is gecertificeerd consultant en teamtrainer Profile Dynamics®.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hans Nieuwenburg inhuren als spreker?

Hans Nieuwenburg geeft lezingen over persoonlijke groei en teamontwikkeling. Over doelen stellen, vallen, opstaan en weer doorgaan! Een verhaal vol humor en zelfspot, afgewisseld met prachtige beelden van de Olympische Spelen door de jaren heen. De presentatie duurt circa een uur en is bij uitstek geschikt als aftrap, intermezzo of afsluiting van een personeelsactiviteit, een evenement voor zakelijke relaties, een businessclub of sponsoravond. Hans’ kernboodschap is dat het echte goud verborgen ligt onder de weg die je hebt afgelegd. Dát is de leerzijde van iedere gouden medaille! Ook, ­of misschien wel juist ­als je ‘m niet wint. Daarom moet je ook vooral niet vergeten te genieten van de reis op weg naar je doelen en dromen, zowel op het werk als privé. Als je je eigen ‘gouden’ droom om wat voor reden dan ook niet kunt waarmaken, dan kan je altijd nog een steentje bijdragen aan die van een ander.

De presentatie ‘Gaan voor Goud’ is in combinatie met het 5 ringen­businessplan ook uitstekend in te zetten als inspirerende workshop om je grenzen – zowel individueel als in groepsverband – te verleggen. Als dagdeel voor één of meerdaagse trainingsdagen voor de directie­, management, salesteam, of als onderdeel van een eigen academie of opleidingsprogramma voor alle medewerkers.

Hans maakt van een groep medewerkers een ‘Dreamteam’. Ideaal om een gezamenlijk doel te bepalen, meer verbinding te creëren of een team of organisatie nieuwe impulsen te geven met de Olympische Spelen en het 5 ringen­businessplan als inspiratiebronnen.

Zijn Olympische Dreamteam-dagen zijn maatwerk en worden aangepast aan wensen en budget. De Dreamteam­dag (of dagdeel) kan worden afgesloten met een diner met avondprogramma (met pubquiz, cabaret, muziek of gastspreker) of met een overnachting en ontbijtsessie.

De Olympische Dreamteam­dagen kunnen door Hans van A tot Z worden georganiseerd in samenwerking met Nationaal Sportcentrum en Hotel Papendal in Arnhem, de KNVB ­Campus of Hotel Oud­ London in Zeist, Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee of een andere – zelf te bepalen – locatie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hans Nieuwenburg

Wat klanten zeggen over
Hans Nieuwenburg

Sprekers zoals Hans Nieuwenburg

Hans Nieuwenburg boeken?