Beitske Visser

Snelste vrouwelijke autocoureur van Nederland

Als je aan de top denkt van de autosport dan kan je zo vijf namen noemen van bekende Nederlandse mannelijke autocoureurs, maar kun je datzelfde doen voor vrouwelijke coureurs? Waarschijnlijk niet, maar veel mensen kennen wel Beitske Visser. De beste vrouwelijke coureur momenteel in de Nederlandse autosport, en de enige Nederlandse vrouw die onder contract heeft gestaan bij Red Bull en een fabrieksteam.

Beitske vertelt op basis van interview met presentator Bjorn Remmerswaal hoe zij in de autosport terecht is gekomen en waarom het lastig is voor vrouwen in de top van de autosport. Hoe heeft zij dit ervaren en hoe kijkt zij daar tegen aan. Ze heeft meerdere tegenslagen gekend en hoe is zij daarmee omgegaan. Je moet op bepaalde punten ook zakelijk zijn want het is geen goedkope sport. Hoe doet ze dat?

Naast de fysieke vorm van autosport is Beitske actief in sim racen. Hoe zit dat dan in elkaar? En hoe groot zijn E-Sports momenteel? Bjorn sluit daarin met zijn ervaring in de digitale wereld hier naadloos op aan. Hij heeft 5 jaar op Fox Sports en daarna 1,5 jaar bij ESPN het programma Inside E-sports gepresenteerd.

"Ik crash niet vaak, maar als ik crash doe ik het goed"

Beitske Visser stapte als 5-jarige in een haar eerste kart en is nooit meer vertrokken uit de wereld van motorsport. Na een paar jaar in het Nederlands/Belgische kampioenschap stapte ze in 2010 in een KZ waar ze voor het Intrepid Driver Program uitkwam tijdens wereldkampioenschappen de zogeheten WSK-series. In 2012 stapte ze over naar de autosport. In haar allereerste wedstrijd tijdens de Dutch Super Car Challenge en pakte gelijk de overwinning. Een record in autosport werd gezet. Voor het eerst deelnemen en de winst pakken. Daarna stapte ze al snel over naar de Formule auto’s en vanaf daar heeft ze het weten te schoppen naar het Red Bull Junior team, fabrieksrijder voor BMW en kwalificeerde zij zich voor de Formule W series. Beitske heeft haar eigen kledinglijn opgezet en is nog steeds actief als coureur.

Ze is niet alleen sporter, maar ook een zakenvrouw. Tijdens het interview vertelt Beitske over haar tegenslagen en hoe zij daar mee is omgegaan en hoe ze vanuit niks gegroeid is tot waar ze nu staat. Een voorbeeld voor velen, want er schuilt genoeg achter deze nuchtere Friezin.

Bjorn Remmerswaal geboren in Bodegraven in 1988. Begonnen als acteur en was te zien in o.a. Spangas. Daarna is hij zich volledig gaan richten op het presenteren en heeft als presentator al meerdere programma’s op zijn naam staan zoals Inside E-sport (Fox Sports en ESPN) en P1 Beat the Pro (Ziggo). Op dit moment bezig met opnames voor een nieuw programma dat vanaf maart 2024 te zien zal zijn op RTL7. Toch laat het acteerwerk hem niet los en heeft hij in de afgelopen jaren een aantal rollen gehad in films zoals Whitestar, Liefde zonder grenzen en volgend jaar is hij te zien in een nieuwe film De Mannenmaker met o.a. Katja Schuurman.

Een enthousiaste presentator die de nuchtere Beitske uit haar schulp haalt en ervoor zorgt dat mensen haar beter leren kennen en een kant zien die je nog niet van haar kent.

Naast dat Bjorn veel met sport bezig is waaronder golf en voetbal is hij ambassadeur van Jumbo Golf en is hij spits bij het RTL7 Sterrenteam. Uiteraard is de autosport niet bij hem weg te denken en weet hij zelfs een aardige tijd neer te zetten op de Sim.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Beitske Visser inhuren als spreker?

Beitske Visser heeft een inspirerend verhaal voor vele (jonge) mensen en op een interactieve manier neemt zij samen met Bjorn Remmerswaal de mensen in de zaal mee in haar verhaal. Op basis van interview vorm en een quiz nemen ze je mee op een reis en leggen ze een link met het ondernemen en E-sports, want wat veel mensen niet weten wat daar zakelijk te halen valt. Hierbij komen vele thema’s naar boven die aan het bedrijfsleven te linken zijn, zoals het omgaan met tegenslagen en druk, innovatie en het verleggen van grenzen.

Naast het inspirerende verhaal bieden Bjorn en Beitske de mogelijkheid om te simmen tegen Beitske of in de vorm van een masterclass.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Beitske Visser

Wat klanten zeggen over
Beitske Visser

Sprekers zoals Beitske Visser

Beitske Visser boeken?